Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
791 kez görüntülendi

A - 10! 

B -230

Ç - 161

D- 69

E - 39

Mantığıyla birlikte anlatabilir misiniz ? Basitlestirerek turkceye çevirince bazı zor kelimeleri anlamiyorum

Orta Öğretim Matematik kategorisinde (109 puan) tarafından  | 791 kez görüntülendi

Selin yanlis anlama ama gercekten bu tarz sorular sitede var ve cevaplari da mevcut. Simdi ben bu soruyu mantigiyla anlatmak istemiyorum su an, cunku daha onceden anlattim. Simdi arastirip buraya bir tane link adresi verebilirim, fakat bunu arastirmak senin gorevin olmali. Eger daha hizli ve daha genis bilgiye sahip olmak istiyorsan bu tarz sorulari bulup bakabilirsin, birinde mantiini anlamazsan digerinde anlayabilirsin. Hem de hizli bir sekilde olur, cevap beklemene gerek kalmaz, cunku cevapli sorular bunlar.

Amacim boyle sorular sorma demek degil, soru sorma demek de degil, sadece senin daha iyi ogrenmeni saglamak.


Baktım siteye. Çok fazla teorik şey söylenmiş.

Türkçe Ana dilim değil anlayamadım sorunum konularla değil konuları zaten biliyorum Türkçeye çevirirken kavramları sıkıntı yaşıyorum başka soru üzerinde anlayamıyorum. Benim anlamadigim yerlerle başkasının farklı oluyor.

Başkasının sorusu üzerinden anlamadigim yeri sormak yerine bu soru üzerinden şunu neden söyle yaptınız diye sormak daha mantikli değil mi ? 


Fakat bu soruda senin nereyi anlamadigini ben anlayamiyorum. Sadece mantigi ile anlatin demek "sen nasil anlatacaksan anlat, ek olarak bir iki cumle de ekle" demek gibi. 

Yorum hakkini da kullanabilirisin, cevabin altina surada ne demek istediniz diyebilirsin, senin sorun olmak zorunda degil, herkes kendi sorusunun altindaki cevaba yorum yapack diye bir durum yok

Eger sorun baska bir soru ile benzerse ya da o sorudan bekledigin cevabi alamadiysan o sorunun linkini vererek, soyle soyle boyle boyle dersen daha guzel cevaplar alabilirsin.

Sercan ben kendi sorularımı sorsam olmaz mı =) elimde örnek sorular da var inan buraya yazmakta kolay değil özellikle matematiksel simge kullanmak gerektigi zaman sil tekrar yaz parabtez ac tekrar kapat latex kullanmak oldumva zor ama direkt takildigim soru uzerinde cozulunce daha iyi anloyorum inceleyip sormadigim sorular da oluyor hmm boyleymis dedigim.odev vs yapmıyorum ki yüksek lisans öğrencisiyim  sınav vs. Dönemlerimi atlattım öğrenmek için soruyorum işin basıtine kaçmak bana da zarar verir bu şekilde daha iyi anlıyorum.

Hem sitede soru çeşitliliği olur . 

Site Kuralları ihlali yaparsam silersiniz. 


1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

$10.12!+13!=12!.(10+13)=12!.23$ ifadesinin çarpanlarını ortak bir çarpan olmalı o zaman cevap $E$ gelir.

(11.1k puan) tarafından 

39 un içinde 13 olduğu için mi e geliyor dexor faktoriyel olan sayıyı dikkate almayacak miyiz? 

Faktöriyelli sayının içinde de 13 çarpanı olmadığı için bu sayıya bölünmez.

$39$ sayini bolmuyor, bolseydi $13$ de bolerdi. Fakat $13$ sayisi $12!\cdot23$ sayisinin bir asal boleni bile degil.

Faktoriyeli de, $26$'yi da dikkate aliyoruz. Ornegin, $-230$'u inceleyebilirsin. Diger secenekleri de incele.

20,210 soru
21,732 cevap
73,301 yorum
1,907,272 kullanıcı