Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
171 kez görüntülendi
$(p\vee q) \wedge (p \wedge q)' $ önermesini en sade hale getiriniz.

$(p\vee q) \wedge (p' \vee q') $

$((p \vee q) \wedge p') \vee ((p \vee q) \wedge q')$

$ {[(p \wedge p') \vee (q\wedge p')] \vee [(p \wedge q') \vee (q \wedge q')] }$

$[(0 \vee (q \wedge p')) \vee ((p \wedge q')\vee 0)]$

$(q \wedge p')\vee (p \wedge q')$

$(q' \vee p)' \vee (p' \vee q)'$

$(q \Rightarrow p)'\vee(p \Rightarrow q)'$

$[(q \Rightarrow p) \wedge (p \Rightarrow q)]'$

$(q \Leftrightarrow p)'$
Lisans Matematik kategorisinde (22 puan) tarafından  | 171 kez görüntülendi
Tam olarak sorun nedir? Son kısmı mı düzenleme?
Çözümünüz doğru gözüküyor.

En sade hale getirmişsin artık. Ama istersen $(p\Leftrightarrow q)'\equiv p\underline{\vee}q$ olduğundan $(p\Leftrightarrow q)'$ yerine $p\underline{\vee} q$  $(p$ ya da $q)$ yazabilirsin.

Soru sahibi bulunamıyor.
Teşekkür ederim hocam bunu atlamışım.
20,237 soru
21,758 cevap
73,397 yorum
2,053,104 kullanıcı