Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
418 kez görüntülendi
Daha önce Rudin'in kitabı için sorulan soruda güzel öneriler verilmiş ama orada cevabı olmayan ek bir iki şey sormak istiyorum.

İlk olarak: kitabı okuma sıramızı nasıl belirleyebiliriz? Başından başlayarak doğrusal bir okumanın çok doğru olmadığını biliyorum. O zaman nasıl başlayıp nasıl devam etmeli?

Kitap okurken kağıt kalem kullanma konusunda da zorluk yaşıyorum; mesela buraları yazarak çalışacağım desemde bir süre sonra okumaya dalıp gidiyorum. Ne önerirsiniz?

Son olarak: hangi kitapları ne zaman okuyacağımı nasıl belirleyebilirim? Bir kitabı elime aldığımda okumak için erken mı geç mı, yoksa tam zamanı mı nasıl anlaşılır?
Serbest kategorisinde (100 puan) tarafından  | 418 kez görüntülendi
Schaum's Series matematik öğrencileri için nasıldır? Teorisi az sorusu bol kitaplar gibi geldi bana ama inceleme fırsatım çok olmadı, düşünceleriniz neler?
Ben bir hoca ya da unvana sahip birisi değilim ama ben de sizin gibi okuyarak anlamaya çalışıyorum çoğu şeyi. Taktiklerim ise şöyle:

1-) Öncelikle konunun özü nedir?

2-) Kafamdaki her soru( ya da sonradan gelecek sorular) cevaplanıyor mu?

3-) Aldığım notlar, internetsiz ve kaynaksız kaldığımda bana gerçekten yardımcı olacak mı?

4-) Gerçekten kendimi kandırmadan anlayarak gidiyor muyum, yoksa "bu zaten böyledir" gibi muammada kalan bir cümleye yer veriyor muyum?

5-) Yeterince kaynak temin edebildim mi?

6-) Örneğin bir konuya bakarken eğer bir kaynakta az bahsedilmişse aklıma hemen bu konunun bu kadar kısa olmaması gerektiği gelir. Bu sayede başka kaynaklara yönelirim(tonla kaynak var internette)

7-) En önemlisi, bir özet yazmak. Bu özetin de gerçekten hiçbir açık kalmayacak şekilde sarih ve anlaşılır olmasına dikkat etmek. Belki de en özden en detaya giden bir yolculuk.

8-) Tabii bir de ben yazmayı çok seviyorum, o da ayrı bir mesele.
Schaum's Series'in differantial equationslarına bakmıştım ben gayet de güzeldi.
Çok teşekkür ederim!
Rica ederim :)
20,210 soru
21,734 cevap
73,302 yorum
1,908,100 kullanıcı