Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
532 kez görüntülendi
Hocalarım Mustafa Yağcı hocamızın geometri kitaplarında üçgende eşlik (7) ve benzerlik (24) farklı konular olarak anlatılmış. Piyasada lise düzeyi kitaplarda genelde benzerlik olarak anlatılmaktadır. Eşlik ve benzerlik aynı olmasına rağmen soruları değişiktir. Piyasadaki soru bankalarında ise benzerlik olarak anlatılmaktadır. Aralarındaki fark nedir ? Hocalarım son olarak kitapta yaklaşık 10 konuyu bitirdim. Ancak eşlik konusunda çok zorlandım. Çünkü nereden çizeceğimizi filan anlayamıyorum. Soru çözerken birkaç kere farklı yerlerden gitmeyi düşünüyorum ama olmuyor. Bu konu ile ilgili herhangi bir öneriniz var mıdır ? Nasıl halledebilirim. Piyasadaki birkaç kitaba baktım ancak bu şekilde sorular göremedim. Eğer bildiğiniz pdf dosyası varsa link atarsanız çok sevinirim.
Serbest kategorisinde (123 puan) tarafından  | 532 kez görüntülendi
Hocalarım sorular genelde üçgenin içinden bir şey çizip veya dışarıdan bir şey çizip eşlik buluyoruz. Bazı soruları ise hiç çizgi olmadan verilen bilgiler ile çözebiliyoruz. Benim zorlandığım sorular üçgenin içinden veya dışından çizip eşlik oluşturma sorularıdır. Bu tip soru örnekleriniz varsa rica etsem paylaşabilir misiniz ?
Eş ve benzer nasıl aynı olabilmektedir ? :)

Geometri sorularının çoğu(temel olanlar hariç)

%20-30 teorik bilgi.kalanı ise bireyin görüş yeteneği ve yaratıcılığı ile alakalıdır.ben şahsen öyle düşünüyorum.

Bunu geliştirmenin yoluda,Kaliteli soruları bulup tecrübeli öğretmenlerinizden yardım almanızdır.

Örneğin bir üçgen sorusunu,iyice analiz edip beşgene tamamlayıp çözmek gibi.Bu tarz soruların çözümünü görmek zordur.Tek ihtiyacınız olan tecrübeli insanlardan yardım almak,benden bu kadar :)
20,206 soru
21,731 cevap
73,294 yorum
1,894,909 kullanıcı