Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
399 kez görüntülendi
Kategorilerin genisletilmesi hos olurdu bence kimya biyoloji gibi temel bilimler ve meta kategorileri yararli olur diye dusunuyorum.

Bunun disinda bir sozluk olsa cok guzel olur. Terimlerin turkce karsiliklarini bilmiyorum yada bazi terimlerin turkce karsiligi henuz yok. Bu tur durumlar icin siteye entegre bir sozluk bence cok guzel olabilir.

Belki kullanilan tanimlarin bulundugu bir sozlukte olabilir. Mesela bir soruda acik kume kavrami gectiginde bunun tanimini gorebilmek guzel olurdu.
Serbest kategorisinde (1.6k puan) tarafından  | 399 kez görüntülendi

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Yeni kategoriler yıllar içinde çeşitli defalar deneyip çok başarılı olamadığımız bir alan. Temel sebep kategoriler etrafında aktif bir kullanıcı kitlesi oluşturamamış olmak bence. Aktif bir kullanıcı kitlesi olduğunda, ya da bunu oluşturabilecek potansiyele sahip birileri sorumluluk aldığında yapılabilir ama şu an bu güce sahip görünmüyoruz. Fizik kategorisinde aktif bir kaç kullanıcımız olmasına rağmen yıllardır büyük bir ilerleme kaydedemedik.

Bilgisayar bilimleri de keza öyle. Bu konuda ben ısrarcıyım, teknik altyapı sorunlarını çözdüm, elimden geldiğince bu konuda çalışıp aktif bir topluluk oluşturmaya çalışacağım. Bunlar ancak bir toplu çabayla başarıya ulaşabilir, başka türlüsüne kimsenin nefesi yetmez. Eğer herhangi birisi ben bu konuda yetkin insanları bu platformda biraraya getirebilirim derse, bence çok güzel olur, yapalım tabii. Ama bu topluluk olmadan açarsak da sorulan alakasız sorulan, verilen özensiz yanıtlar gibi sebeplerle sitenin genel duruşunu bozarız.
(1.8k puan) tarafından 
Anliyorum ama hala META kategorisi olmasi taraftariyim tartisim adabi ve siteden istenenlerin tartisilmasi icin mantikli olur bence
Serbest kategorisi "Matematik yahut matematik kafası hakkında genel sorular" için var, orası meta gibi görülebilir?
Evet serbest kategorisi kısmen meta olarak işlev görüyor.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
Sözlük, daha da doğrusu bir wiki, bence ihtiyaç duyulan bir şey ama organizasyonu zor bir iş. Nasıl altından kalkılabilir bilmiyorum. Bırak yapmayı, içerisinde neler olması gerekire karar vermek bile oldukça meşakkatli.
(1.8k puan) tarafından 

ncat tarzinda bir sey olsa cok guzel olurdu .Belirli ayricaliga sahip kullanicalar yeni ekleme yapabilse ve atif yapma zorunlulugu olabilir mesela. Web programlama hakkinda pek bir sey bilmiyorum ama yardima hazirim

Burada zor olan altyapı değil, içeriğin nasıl oluşturulacağı. Ben şu an o potansiyeli bizde pek görmüyorum.
20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,800 kullanıcı