Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
666 kez görüntülendi

Çok defa denk geldiğimiz bir can sıkıcı problemle (şurada olduğu gibi) tekrar karşılaşınca bu durumu ifade etmek istedim:


Bazı kullanıcılar sorularının cevabını alınca, 'soruyu gizle' seçeneği ile sorucu - yorumu - çözümü ne varsa gizleyebiliyor. Bizler de forumda soru çözen hocalar olarak kişiye özel hizmet vermiyoruz. (Kişiye özel hizmet verdiğimizde de bunu ücret karşılığı yapan insanlarız.) Yönetimden Anıl Berkcan Turker hocama durumu ifade eden bir mesaj göndermiştim. Kendisi de bizim etkili bir çözümümüz varsa, onu dinlemek istediğini ifade etti. Forumun yönetici yetkileri kısıtlı sanırım. Örneğin, üye bir soru yazdı diyelim. Bunun üzerine yorum veya mesaj gelirse bunu değiştirememeli. artofproblemsolving.com da bu şekilde bir özellik vardır. Burada olmadığı için soru gizleme olayını engelleyemiyoruz gibi. Sadece bireysel olarak yakalarsak, yönetime iletip soruyu-çözümü görünür hale getirebiliyoruz. Yakalayamazsak çalışmalarımız çöp oluyor.


Çözüm olarak şunu öneriyorum. Latex kullanılabilen yeni bir site yapılsın. Örneğin Sercan bey, yeni bir site yapsın bize. Müsait olan arkadaşlara da burada yetki verilsin ve sorular-çözümler kopyala yapıştır özelliği ile yeni foruma taşınsın. Biraz vakit alacaktır fazla da almaz. Bu türden bir şey yapmak lazım. Yönetimin geniş müdahale yetkileri olduğu ve üyelerin yetkilerinin kısıtlandığı bir sistem yapılmalı. Örnek forumlar incelenebilir. Aksi halde www.matkafasi.com bu şekilde yürümez.


Çözümlerimiz kullanıcıların elinde çöp olurken foruma girip soru çözesim gelmiyor şahsen. Sorumsuz kullanıcılar yüzünden değerli hocaların bulunduğu bu forumu bırakma noktasına geldiğimi üzülerek belirtmek isterim. Tekliflerinizi ve çözüm önerilerinizi belirtebilirsiniz. Teşekkürler.

Serbest kategorisinde (2.6k puan) tarafından  | 666 kez görüntülendi
Şu sıralarda üniversitelerde, (uzaktan eğitimde) ara sınavlar yapılıyor. O nedenle "acil", "önemli" ,lütfen"  etiketli çok sayıda sorular alıyoruz. Soruların birinde ekli dosyada ara sınav olduğu açıkça belirtilmişti.

Bana da instagramda geçenlerde gelen bir özel mesaj şu şekildeydi

''Merhaba. Cumartesi günü diferansiyel denklemler sınavım var. Mezun durumundayım bu dersim kaldı. Corona sebebiyle Uzaktan olduğu için hoca soruları atacak ve 2 saat içerisinde cevaplarını mail atacağız. Acaba bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz''


İlgi alanlarımıza göre üniversitelerin sınav sorularını aramızda paylaşalım ve çözümleri burada yazalım :)) Örneğin:

Ankara Üniversitesi lineer cebir sınav sorularını çözme sorumlusu Ali hoca.

Marmara Üniversitesi diferansiyel denklemler sınav sorularını çözme sorumlusu Veli hoca.

Çukurova Üniversitesi Analiz 2-4 sınav sorularını çözme sorumlusu Doğan hoca.

...

Günün sonunda, aramızda sınavlarda en iyi ve hızlı kopya verenleri taltif edelim.

1 cevap

2 beğenilme 0 beğenilmeme
En İyi Cevap
Kullanıcıların kendilerinin sordukları kapatmaları artık mümkün değil. Bu konuda bir sorun yaşanırsa iletirseniz hızla çözülecektir.
(1.8k puan) tarafından 
tarafından seçilmiş
Tesekkurler. 

Asagi indikce anasayfa kismi da iniyor ve soru ve cevaplarin uzerini kapatiyor. Asagi inmezse daha iyi olur diye dusuyorum.
20,207 soru
21,731 cevap
73,297 yorum
1,896,216 kullanıcı