Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1.1k kez görüntülendi

Merhaba. 11. sınıf öğrencisiyim sayısal bölümde okuyorum. Ben ne kadar sayısal olsamda 9 ve 10. sınıfta dersleri dinleyemediğimden, konuları anlayamadığımdan dolayı konuları anlamakta güçlük çekiyorum. Ayrıca kendime dersler için bir program oluşturmak istiyorum fakat nasıl program oluşturacağımı bilmiyorum. Ders çalışmaya oturduğum zaman dikkatim çok çabuk dağılıyor. Anlamaya çalışıyorum öğrendiğimi sanıyorum ama sınavlara girdiğimde aklımda çok az şeyin kaldığını görüyorum. Konu çalışmaktan soru çözemiyorum nasıl bir denge kuracağımı bilmiyorum.

Diş Hekimliği istiyorum ama sayısal derslerimi öncelikle düzeltmem gerekiyor. Sayısal derslere nasıl çalışmalıyım. Nasıl bir program hazırlayıp TYT ve AYT'yi birlikte götürebilirim. Artık belirli bir düzene ve programa girmek istiyorum. Bunun için gerekirse günde 2-3 saat uyumaya razıyım. Bana yardımcı olabilir misiniz.

Serbest kategorisinde (11 puan) tarafından  | 1.1k kez görüntülendi

Herhangi bir yerden destek alıyor musun dershane/kurs vb. ?

Dershaneye gidiyoum. Ama bana faydasını hiç göremiyorum. ORada anlatlan dersleri anllayamıyorum. Anladığım derside bir zaman sonra unutuyorum. Ezberleyemiyorum. Öğrenmeye çalışıyorum ama yapamıyorum. Sınavlarım çok düşük gelmeye başladı. Ne kadarçalışsamda sanki herşey boşa gidiyor.

Cahit Arf'ten iki alıntı yapayım:

$\bullet$ Matematik esas olarak sabır olayıdır, belleyerek değil keşfederek öğrenmek gerekir. 

$\bullet$ Bilim insanı adayı olan bu çocuklar hiçbir zaman kendilerine öğretilenleri sorgusuz sualsiz ezberlemezler ve doğruluğuna kayıtsız şartsız inanmazlar, çünkü biz bile öğrettiğimiz şeylerin doğruluğundan şüphe etmekteyiz.


Çalıştığınız konuların mantığını anlayarak ilerlemeye çalışınız. Matematik öğreniminde/öğretiminde sıkça yapılan bir hata; matematiğin, verilmiş sayıları bazı formüllerde yerleştirip hesap yapma sanılmasıdır. Ezberci eğitim diye bahsedilen şey budur ve zararlıdır. Doğru yöntem, neyi neden yaptığınızı anlayarak çalışmaktır. Başlangıçta yorulacaksınız, zorlanacaksınız ancak, bu şekilde severek çalışacak motivasyonunuz oluşur ve öğrenmenin tadını alabilirsiniz.

Lokman hocanın da dediği gibi ezberci eğitim zararlı. Çalışma şeklinde mi hata var acaba? Ezberci eğitim sistemi her ne kadar aktif olsa da okullarda,dershanelerde vb...Sen bunun dışına çıkmaya bak. Eğer 12 . Sınıf olsaydın belki biraz geç olurdu senin için ama henüz 11 sin ve ögrendigin şeylerin temeline inmek için yeterince zamanın var . 
Problemin ne önce onu bulmaya bakalım;
1- Çalışma yöntemin hatalı olabilir. 
2- Stresli-kaygılı vs olabilirsin.
3- Yanlış alanda olabilirsin. 
gibi gibi...

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Bende de benzer bir durum vardı, soru çözemiyordum. 12. sınıfa gelince hatalarımı anladım. Şu kadar soru çözmek gerekir, şu yayını bitirmeden sınava girilmez gibi beylik lafları bir kenara bırak.

Herkesin kendine has bir çalışma şekli vardır. Bunu bulmak için esneyip her yöntemi denemen gerekir. Kimi çok soru çözer kimi birine anlatarak anlar, kimi ise konuyu okur. Sana en iyi gelen yöntemi bulana kadar farklı şeyler dene. Mesela ben soru çözmediğim için ağır eleştirilere maruz kalırken sadece konu okuyup araştırarak beklenenin oldukça üstünde bir başarı elde etmiştim.

Bir de 12. sınıfa geçince tuhaf bir biçimde çalışabilme yeteneğin artıyor. Aklım almıyor bunu ama öyle.

Başarılar dilerim.

(19 puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme

Merhaba dostum, ben de dikkati çok dağınık ve çalışmaya geç başlamış bir sayısal öğrencisiydim şimdi tıp okuyorum. Sana yardım etmeye çalışabilirim, soruların olursa (ister yapamadıkların istersen de çalışmakla ilgili rehberlik tarzı sorular) özelden ya da buradan istediğin zaman sorabilirsin :))



(15 puan) tarafından 
20,284 soru
21,823 cevap
73,508 yorum
2,570,473 kullanıcı