Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
586 kez görüntülendi
Bence bu böyle olmamalı kurala uymayan soruların neden bazılarını kapatıp-bazılarını yorumlayıp cevaplıyorsunuz? Ya bu kuralları tamamen kaldırın ya da kurala uymayan kullanıcıların(tümünün) sorularını kapatın.

Saygılar.



Serbest kategorisinde (467 puan) tarafından  | 586 kez görüntülendi

Biraz genişletebilir misin? Bu bazı bazılar neler? Senin bu yöndeki geliştirici önerin nedir?


Beni bunu yazmaya iten şu soru ile (ilk önce kapatılıp sonra tekrar açılan) şu soru.

Öğretmenler odasına gidip yeni yeni matematiğe merak sarmış bir öğrenci olarak hocaları tarafından sorusunun yanıtsız bırakıldığını gören öğrenci düşünün nasil hissederdiniz?

Önerimi yukarıda söyledim ek olarak moderatör olarak biraz daha aktif olunursa bu konu ortadan kalkar.


Genelde kullanıcıdan bir geri dönüş alınca ek yorum yapılıyor. Hiç dönmeyen varsa da kapatılıyor. 

Önerini tam anlamıyorum. Soru kapama vs çok tartışılan bir konu. Sıfır Bir gibi keskin bir konu değil. Çok da tartışıldı. 

Ayrıca sitede moderator vs pek var mı emin değilim. Soru müdahalesi yapan beş kişi var ya da yoktur. Bunun yanı sıra ciddi sebeplerle (pedagojik olur, diğer sitelerden tecrübe olur, entegre olur) bize nasıl kurallar koymamız gerektiğini de pek anlatan yok ne yazık ki.

Anlık ya da tek bakış açılı taraftan da bakmak istemem. Anlattığın hikayenin hissel bir yönü var. Konuya başka açılarla da bakmak gerekli. 

Sitede şu an için bir ekip oluşmazsa bu tarz konular değişmez. Site geriye bile gider, ki gidiyor gibi de. 

Bu sorulara cevap veren ya da tartışılması için çaba gösteren de pek kişi yok. Ben bi başlatıyorum ama devamında ek fikir de gelmiyor. 

Biri fikir söylüyor. Ben biraz cevap vermeye çalışıyorum. Özgür de katılıyor arada. Alper falan. Sonra puff. Bu kadarla pek de iş yürümüyor. 

Moderatör teklifinin şu an pratiğe geçmesi zor. Zaten birçok insan olsa ve bu konular tartışılsa işleyiş de daha belirgin olurdu. 

Sorunun kapatilmasi  bir kisinin karariyla degilde bikac kisinin oyuyla olabilir, StackExchange de oyle mesela, en az 5 oy gerekli bir soruyu kapatmak icin.. 

O sistem de var sitede aslında fakat yine elle kapama olmalı. Uyar diye bir buton var. Pek kullanılmıyor. 

Komiklik olsun diye benim soru, cevap ve yorumlarıma uyarı atanlar da oluyordu. Komik mi, yani komik fakat bunun dışına çıkmadı kullanım alanı pek :) 

Uyar butonunu kullanmışlığım var az da olsa:)

uyarı butonunu sadece moderatörler kullanabiliyor sanırım ?,yoksa bizde bu ay vergileri az topladık,biz niye uyarı veremıyoruz..

20,207 soru
21,731 cevap
73,297 yorum
1,896,247 kullanıcı