Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
693 kez görüntülendi

Sitede bir süredir kullanıcı puanları sistemi aktif değil gibi geldi bana. Öyle ise düzeltilme durumu var mıdır? İyi çalışmalar diliyorum ...

Serbest kategorisinde (2.6k puan) tarafından  | 693 kez görüntülendi
Ben soruyu gördüğümde 546 puanın vardı. Soruyu oyladım. 549 oldu. En azından oylanan sorularda sorun yok gibi?

Soruyu yazmadan önce $545$ puanım vardı, soruyu sorunca $546$ olduğunu gördüm. Demek ki soru yazımı $+1$ puan, sorunun oylanması $+3$ puan etki ediyor. Bu kat sayılar düşük olduğu için puan sistemi çalışmıyor hissi veriyor. Biraz artırılırsa daha uygun olabilir. Örneğin, www.math.stackexchange.com sitesinde soru yazımı $+5$ puan, soruya verdiğiniz çözüm  yukarı parmak (up vote) alırsa $+10$ puan, çözümünüz en iyi çözüm seçilirse $+15$ puan vb değerlendirme var. Bu da puanlamadaki artışı hissettiriyor.

Yorum kaç puan acaba?

Yorum para etmiyor, en iyisi çözüm yazmak. $+5$ puan getirdi.


$550$ civarı puanım var şimdi ve bunu böyle minik artışlarla kazanmış olamam. Yazdığım çözüm sayısı, sorduğum soru sayısı belli. Sanırım puanlama sisteminde değişikliğe gidilmiş. Site yöneticileri bu katsayıları artırırsa daha uygun olur kanaatindeyim. Hiçbir ilerleme sağlayamıyoruz hissi veriyor. Herkese iyi çalışmalar ...

prim veriyolarda benimmi haberim yok :D

Puan verilse ne olur verilmese ne olur? diyorsunuz yani. Bu fikirden harekele, puanlama sistemi de kaldırılabilir.


Ya da nasıl olsa prim verilmiyor, cebimize giren net bir kazanç yok bu işten, puanlamayı verilen cevap başına $+0,001 $ olarak belirlesek de olurdu. Kullanıcılarla alay etmek gibi algılanmaz mı?


İçerik üretiminin gelişimi için bilinen iki yol vardır:
1) İçerik üretene maddi bir prim vermek. (youtube gibi)
2) Yapılan içeriği puanlamak yoluyla kullanıcıyı onore etmek. Kullanıcıya maddi bir getirisi yoktur. (math.stackexchange.com ve khanacademy.com gibi)


Sitelere daha aktif bir katılım sağlamak adına düşünülmüş ve başarı elde edilmiş, dünyada kullanılan yöntemlerdir bunlar. Sitenin puanlama sisteminin katsayıları artırılabilir, bazı görevler (1 günde 3 soruyu çözme, 1 konu başlığını düzenleme vb ...) başarılınca buna karşılık bazı madalyalar (badges) verilebilir. Bunlar kişinin profilinde görülen ve maddi değeri olmayan ikonlardır. Yönetici arkadaşlara fikrimizi bir teklif olarak sunmuş olalım, takdir kendilerinindir.


burası çok aktif bir forum değil,site kurucusu Salih durhan'da ilgllenemiyor.o yüzden böyle şeylere çok takılmamak lazım,fani forum :)

Puan sistemini belirli kriterlere göre ayarlamıştık. Şimdi detaylarını hatırlamıyorum. 

Mesela soru sormaya düşük puan vermemizi sebeplerinden biri soru sorulmasını o kadar da engellemiyoruz. Ufak bir bilgi veren birisinin sorusuna itiraz da etmiyoruz. Bol puanlı zamanda sadece 500+ ÖSYM sorusu sorarak yüksek puanlı kullanıcılar da oluyordu. Güzel soru soran birisinin sorusunu beğendiğimizde soruya ek puan olarak da yansıyor. 

Sitede soru beğenme yapan kişi sayısı az. Hatta beğeni az. En fazla 14 beğenisi olan soru var. Yüksek (!) beğeni alan sorular sitedeki kişi sayısı yoğunken sorulmuş sorulardandır muhtemelen. 

Ayrıca insanları cevap vermeye de teşvik eder vs gibi birkaç analizle sistem bu hale gelmişti. 

Benim puanım da epey düşmüştü. 500+ sorum vardı o zaman :( 

Bu arada math stack sanki soru/cecap yazımına değil de beğenisine 5/10 puan veriyordu. Öyle hatırlıyorum. 


Sitenin işleyişine uzun zamandır karışmıyorum. Bir komite oluşup buna epey kafa patlatacaksa ben de katılırım. Diğer türlü kimse karışmıyor; iş bitince de zıt eleştirilerle ve anlık düşüncelerle karşı karşıya kalıyoruz. Bir ton yazma vs. Daha ciddi vakitler gidiyor. 

stack'te puanlama çok garip,soruna göre puan bile kırıyolardı.öyle hatırlıyorum

"İş bitince de zor eleştirilerle ve anlık düşüncelerle karşı karşıya kalıyoruz"

Haklı bir serzeniş.

"Bir ton yazma vs. Daha ciddi vakitler gidiyor. ",

çok kalabalık bir kitle olsak.

örneğin benım kullandığım https://stackoverflow.com/ gibi.Böyle problemler yaşamayız sanıyorum..ülkede programlama matematik Vs çok ilgi olmadığı için.(Gerçekten öğrenme anlamında).Genelde herkes gününü kurtarma şeklinde sorusunu sorup kaçıyor.O yüzden zamanla herşeye(siteye adam çekme,sitedeki özelliklerin rework'u Vs) ilgi azalıyor sonrasında bu tarz problemler oluşabilir.

20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,936 kullanıcı