Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
1.2k kez görüntülendi

Arkadaslar neden yaratici,zekice sorular uretemiyoruz. Sorularin %95 i sadece isleme dayali buda arastirma yerine bazi kitaplaradaki skrulari cozmek amaciyla sorulmus olan sorular. Buda demek oluyor ki matematigi sadece su sinavi geceyimde kurtulayim niyetine kullaniyoruz. Arkadaslar lutfen yaratici sorular ya da yaratici problemler uretip cozmeye calisalim. Siteye her girdigimde boyle sorular bakiniyorum ama anlasilan gelmeyecek. Bundan cikan sonuc egitim yapisinin sadece bir kac soruyu cozmekle iyi bir yere gelinecwgi dusuncesi . Ayrica kolay sorular zor sorulara gelen cevaplar soruyu cozmeye yonelik birakalim belli bir yerden sonra okuyucu cozmeye calissin yoksa ogrenemeyecekler. 

Serbest kategorisinde (79 puan) tarafından  | 1.2k kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Cok garip bir dinamikler var, ben de tam anlamlandirmis degilim. Bir sekilde guzel sorulari soracak insanlar siteyi pek kullanmiyor.

Akademisyen var siteyi kullanan ama tabi ki onlar da cevabini bildikleri sorulari sormak istemiyorlar, cok makul. Asil guzel sorulari gundeme getirecek matematik bolumu ogrencileri, master doktora ogrencileri burada yok (var ama cok az). Neden yoklar emin degilim. Bu caba etrafinda epeyce bir insan toplandi, baya yol katedildi ama daha gidecek cok yolumuz var.

Test kitaplarinin deneme sorularini cozerken gercekten de cevaplari yol gosterici olacak sekilde yazip, cozumun tamamini sunmamak en iyisi. Ogrencilerin ihtiyaci olan kendileri calisip, yapamadiklari sorularda yardim almak. Birbirinin aynisi yuzlerce sorunun cozumunun sunulmasi cok bir seyi degistirmiyor.
(1.8k puan) tarafından 
20,211 soru
21,744 cevap
73,332 yorum
1,934,993 kullanıcı