Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
324 kez görüntülendi

Ardisik 4 cift sayinin toplami bu sayilardan en buyugunun 2 katina esittir. Buna gore bu sayilarin toplami kactir?


Orta Öğretim Matematik kategorisinde (249 puan) tarafından  | 324 kez görüntülendi

Sorularınıza yorumlarınızı da katın lütfen.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Yani bu ne icin ? 

Yapamadim zaten 

Yani daha dogrusu soru hatali degil mi?

(249 puan) tarafından 

Bu son kisim da bir yorum, yeterli olmasa da. Alper diyor ki, sadece sorunun cumlesinden ibaret olmasin sorular, ki bu hepimizin istegi. Biz test sorusu cozecek yasta degiliz, sadece emek veren kisilere yardimci olmak istiyoruz. Sen bi disari gozle bak soruya istersen, diyebilir misin ogrenci bu soruyu cozmek icin cok ugrasmis, epey caba harcamis ama cozememis? Istenen neleri yaptigini, neresinde takildigini icerikte belirtmen.

Bu soru icin soyle bir yorum ekleyebilirsin: En kucugune $x$ dedim. Digerleri $x+2,x+4,x+6$ olur. Sonra da $x+(x+2)+(x+4)=2(x+6)$ dedim ve $x=6$ buldum. Fakat cevap anahtarim yanlis diyor. 

Beklenen boyle sorular.

 yani anladigim kadariyla bizlere daha cok yardimci olmak icin ugrasiyosunuz fakat zaten sorulari sormak icin telefonla bayağı ugrasiyorum yani bir soruyu sormadan once en az 3-4 kere daha bakiyorum yani bu sorularin cogu hic bir çıkar yol bulamadigim sorular

Yani bunu da goz onunde bulundursaniz sevinirim ..

Burda en az 100den fazla soru soran öğrenci var. Kimin telefondan girdiğini ya da emek verdiğini kestirmemiz zor. Basit bir istek bu.

Ben de tabletten yazıyorum. Epey zor. Yazı elim olan sol elim ilk defa sakatlandı. Sadece sağ elimi kullanıyorum. Yanı yazmak çok sıkıntı değil bence.

Nu soru için de x+x+2+x+4=x+6 olmalı. Yani x=0. Sayılar da 0,2,4,6.

Evet işte beni en iyi anlayabilecek sizsiniz yani yazmak sikinti degil de cok vakit aliyor ondan biraz muzdarabim ama sizi anliyorum elimden geldigince yorumlamaya calisacagim

20,206 soru
21,731 cevap
73,293 yorum
1,894,071 kullanıcı