Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
386 kez görüntülendi

11tm ogrencısıyım dönemın basından berı duzenlı mat calısıyodum ama yazılıdan kaldım. 2. sınava da hıc hevesım kalmadı az calıstım yıne zayıf aldım.Ne yapacagımı bılmıyorum acaba sözelcımıyım dıye dusunuyorum ama sozelden ıstedıgım bır meslek yok kafam cok karısık aslında yazılıdan once soruları yuksek alan arkadaslarımdan bıle ıyı cozduğum oluyor ama yazılıda yapabıldığım soru olmuyor. bırde tm cıyım sınıfta notlar okunurken kendımı cok kotu hıssedıyorum.

Serbest kategorisinde (11 puan) tarafından 
tarafından yeniden kategorilendirildi | 386 kez görüntülendi

Çalışırken konuyu anlamadan soru çözümüne geçmemelisin. Mutlaka yazarak ,altını çizerek,anlamadığın yerleri tekrar tekrar okuyarak ve neden,niçin, nasıl, nerden çıktı vs. soruları cevaplayarak, sorgulayarak çalışmalısın. Anlamadığın yerleri es geçmemelisin. Mutlaka onun sebebini ya araştırarak yada sorarak öğrenmelisin. Matematik hemen bir günde istediğin seviyeye gelmez. Sabırla, düzenli çalışarak, takıldığın yerleri düşünerek, sorarak öğrenebilirsin. Bir de tabii $11$ sınıf olman sebebiyle geriye dönük bilgilerinde eksiklikler ve iyi kavranmamış yerler varsa o zaman işin daha da zor olacaktır. Fakat azmetmen halinde mutlaka halledeceğin bir mesele diye düşün. Yılmak yok. Yukarıdaki hususlara riayet ederek,siteye de sorularını yazarak cevap alma imkanı varken, çalışmaya devam diyorum.    

Çalıştığın sorular kolay, yazılı soruları zor olsa gerek.

Yazılı soruları kolaysa, muhtemelen çok işlem hatası yapmış olabilirsin.

Yazılı sorularından çözemediklerini burada sor ki, 

o tip soruların nasıl çözüleceğini öğrenebilesin.


evet kolay sorular cozuyorum.Yazılı zor oluyor.Eksiklerimi kapatmam uzun zaman alacak gibi.Biraz gaza geldim.Yorumlarınız ıcın tesekkurler.

metematik nedir?

Bir benzetme yapmak gerekirse, PTTmatik gibi METEmatik olabilir. Doğrusu Matematik olmalıydı.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Eger maddi durumun varsa başlangıç için bi hocayla matematiği sevmeye başla yani hocanın gözetiminde soru çöz ki belki yanlış çözüm yolları deniyo olabilirsin sonra zaten kendin devam ettirirsin

(16 puan) tarafından 
20,206 soru
21,731 cevap
73,294 yorum
1,894,637 kullanıcı