Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2.2k kez görüntülendi
Şuan 8. sınıftayım. 1 hafta sonra lgs var. Ve ben cidden çok korkuyorum. Matematikten en fazla 9-10 doğru yapabiliyorum. Bazen oda olmuyo 3 doğruyla diplerde sürünüyorum. Hadi matematiği yaptım diyelim fen ve türkçe kötü olursa diyede bir korkum var. Kısacası sorum şu: Son 1 haftada matematiğimi daha iyi yapabilirmiyim? Nasıl daha iyi olurum?
Orta Öğretim Matematik kategorisinde (16 puan) tarafından  | 2.2k kez görüntülendi
Bir defa korkunun ecele faydası yok. Korkunun temelinde genellikle bilgisizlik olur. Biraz heyecan olması çok normal.  Bizden beklediğin ne bilmiyorum ama, yaamadığın bir soruyu paylaşsaydın belki sana daha yardımcı olurduk. LGS den nasıl sonuç alırsan al, artık böyle bir site olduğunu biliyorsun. Daha önemlisi lise eğitimin boyunca siteye sorunlarını/sorularını ve yorumlarını yazarsan bence daha büyük bir kazanım sahibi olursun. Sana başarılar diliyorum.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
yardım edecek biri yokmu? öneri falan verirsenizde iyi olur
(16 puan) tarafından 
tarafından yeniden gösterildi
0 beğenilme 0 beğenilmeme
Tavsiyem sınav odaklı olmayacaktır. "Şunu yaparsan bir haftada +3 net artar. Bu yayını çözersen basarsın aminoasiti..." gibi bir yöntem yok. İddia edenlere de itibar etmeyiniz. Sınavda yüksek soru çözme oranına sahip olmak iyidir elbette. Fakat 20 soruluk bir sınav ile öğrencinin matematik becerilerini ölçmek yeterli değildir. Kaldı ki mevcut sınav çok kısıtlı bir öğrenci kitlesini "nitelikli okullar" olarak isimlendirilen okullara yerleştiriyor. Geriye kalan büyük çoğunluk da "niteliksiz okullara" gittiğini düşünüyor. Bu isim bile problemli ve öğrenci psikolojisini olumsuz etkiliyor. Sınavın düzeyi, Türkiye eğitim sistemi için "zor"dur. Bu da, öğrencinin matematik fobisini artırıyor. Sınav sistemlerinin sık değişmesi de ayrı bir travma yaratıyor. Tüm bunları düşününce, mevcut durumda "matematik yapamama" konusunda kendinize eziyet etmeyin. Şu anda "elinizden geldiği kadar" matematik yapın.

Liseye geçerken kendinize temiz bir sayfa açın. Matematikte kural olarak verilen bilgilerin neden doğru olduğunu anlamaya çalışın. Soru çözerken çabucak çözüme bakmayın, fikriniz tükenince ipucu olarak çözüme göz atın. Bu önemlidir çünkü kitaptaki çözüm yazarın malıdır. Kendi bulduğunuz çözüm sizin malınızdır ve onu kimse zihnimizde silip alamaz. Derslere girerken, konuya ön hazırlık yaparak girin. Bazı kavram ve bilgileri önceden okuyun. Bu da anlama gücünüzü önemli biçimde artırır. Başkasıyla yarışmayın, öğrenmekten zevk alın ve kendiniz için öğrenin. Mutlu kalın ...
(2.6k puan) tarafından 
20,209 soru
21,740 cevap
73,314 yorum
1,924,925 kullanıcı