Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
58.9k kez görüntülendi

Merhaba ben barış ben ne yapsam ne etsem bir türlü matematik yapamıyorum. Matematiği çok seviyorum. Çok ilgim ve heycanım var lakin temelim eksik olduğundan dolayı yapamıyorum. Arkadaşlarım takma matematik herkes yapamaz diyor. Ama ben matematiğe ilgim var yapmak istiyorum. Ne önerirsiniz?

Serbest kategorisinde (25 puan) tarafından  | 58.9k kez görüntülendi

Ben bu yasima geldim, yine yapamiyorum. En guzeli neyin eksik onlari bileceksin. Toplamaysa toplama, carpmaysa carpma.. en bastan baslayacaksin. Denklem cozemiyorsan, icinde denklem olan problemleri cozemezsin. O zaman ilk denklem calisacaksin. Anliyana kadar yilmadan calisacaksin. 

Belki hangi seviyede oldugundan neleri yapip neleri yapamadigindan bahsedersen daha cok yardimci olabilecek cevaplar verilebilir.

Temel kavramlardan başka hiç birşey bilmiyorum. Lise 1'im.

Senin matematiksel işlem becerini, bilgini, yaklaşımını anlamak adına, çözemediğin bir iki soruyu bizimle paylaşmalısın.

En basit bir denklemi çözemiyorum. Denklemlerde yıldım resmen. Zaten denklemelere kadar iyidi. Denklemlere gelince beyaz bayrağı çektim.

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
En İyi Cevap

Liseye yeni başladığımda seninle birebir aynı diyemesem bile yakın sorunları ben de yaşamıştım. Ortaokulda hiç matematik yapamıyor her sene en küçük puanlarla dersleri geçiyordum. Liseye geldiğimde de bilmem gereken hiçbir şeyi bilmediğimden dolayı derste başarısız oluyordum. Daha sonra o zamanlar bir karar aldım ve inatlaşmaya karar verdim. Diğerlerinin çözmeden geçtiği, güldüğü soruların bile üzerinden defalarca geçtim. Öğrenmem gerekenleri en temeline inerek öğrendim.

Şimdi üniversitede matematik bölümünde okuyorum ve iyi bir matematikçi olup merak ettiğim her şeyi öğrenmek istiyorum. İnatlaşıp öğrenmeye başladıktan sonra matematik okumaya karar vermiştim üniversitede.

Yani yapamıyorum diye bir şey yok. Yapmak için çaba sarfetmiyorum demek daha uygun olur. Madem matematik seni heyecanlandırıyor, yenilgiyi kabul etme ve öğrenmek için inatlaş. Gerekirse kitaplarla kavga et. Emin ol sonucu güzel olur.

Başarılar.

(44 puan) tarafından 
tarafından seçilmiş

Teşekkür ederim hocam. Manevi olarak bana destek oldunuz. Allah sizden razı olsun. 

Hocam bana da yardım edin bende arkadaş gibi aynı durumdayım. temelim yok. ve Suan lise 3 teyim. Ygs ye hazirlaniyorum. ne yapmam lazım bana yardımcı olun luften. matematigide çok seviyorum ama çabalıyorum olmuyo yapamıyorum.

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Eğer lise 1 isen ve şu an sorun yaşıyorsan (ki yaşıyorsun anladığım kadarıyla) bu daha önceki eğitiminde yani orta öğretiminde (belki de ilk öğretiminde) sorun olduğunu gösterir.

Öngörebildiğim tek şeyse, bu sorunun kaynağına inmen gerektiğin. Söylemek kadar kolay değil tabii ki bunu uygulamak ama şunu iyi biliyoruz ki matematiğin belki de tüm konuları birbiriyle bağlantılı. Yani biri diğeriyle alakasız değil. Bir bina gibi düşün, aradaki taşlar sıkıntılıysa bina yükseldikçe eğiliyor ve bir yerden sonra ikiz kuleler misali.

İnatlaşmak gerekiyor bence. Matematik öyle bir şey ki, biraz matematik yazılı kağıttaki bilgileri inceleyip başka bir kağıda geçirmek bile zor. 

Sercan Hocamın dediği gibi gerekirse çarpım tablosundan başlamak gerekiyor. Şunu da akıldan çıkarmamak lazım ki, ülkemizde birçok işin ucu (ben çok desteklemesem de) matematiğe çıkıyor. O yüzden ne yapıp ne edip bu işi en azından orta seviyede kavramak lazım.

Son olarak şunu söyleyebilirim ki, herkeste ortak bir kanı var: 'Yapabildiğimde matematik çok eğlenceli.' Belki o hale getirmeye çalışırsak daha verimli bir çalışma elde edebiliriz.

(1.1k puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme

Yıllarca özellikle fen liselerinde matematik öğretmenliği yapmış birisi olarak seni çok iyi anlıyorum.Yürekten ve çok samimi olarak içinde bulunduğun durum bizlerle paylaştığın için seni öncelikle kutluyorum. İnan bana, orta öğretimde ki öğrencilerimizin büyük bir yüzdesi senin durumunda belki de daha kötü durumdalar. İçinde bulunduğun bu durumdan, başta sen olmak üzere, bugüne kadar öğretmenin olmuş kişilerin,anne ve babanın ve arkadaşlarının belkide en önemlisi eğitim sistemimizin çok büyük payı olduğunu düşünüyorum. Ama insanın hata ve eksikliğini anlayıp buna çare araması çok önemli bir davranış. Senin yaş gurubundaki kaç arkadaşının derdi ki bu? Hem bülug çağının sorunları, hem de dersler ve özellilede matematik sıkıntısı. Öncelikle yılmamalısın. Bu durumu okulundaki, rehberlik ve psikolojik danışmanınla ve matematik öğretmeninle konuşmalısın. Onlardan yardım iste. Çaresiz değilsin. Yapamadığın soruları bizimle paylaşabilirsin.Böyle bir site olduğunu arkadaşlarına da söyle. Ayrıca Ünlü matematikçilerin hayatlarını oku. Onların hayatlarının büyük sıkıntı ve mücadelelerle geçtiğini göreceksin. Biliyosun başarmak için inanmak ve azmetmek, bunun içinde yeteri kadar çalışmak gerekiyor. Sana sağlık ve başarılar diliyorum. 

(19.2k puan) tarafından 
20,206 soru
21,731 cevap
73,293 yorum
1,894,151 kullanıcı