Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
6k kez görüntülendi

Ve gördükleri eğitim zor mu, amacım matematik öğretmeni olmak değil ek bir eğitim daha alacağım , matematik sevdiğim bir ders , ek olarak dil ile meşgul olacağım ingilizce- ispanyolca lisans mezunu olmam şart  yurtdışında istediğim işi yapabilmek için , dil öğrenmek kolay iş değil ikisini birden yürütmem gerek okuduğum bölümün biraz hafif dersleri olması lazım benim açımdan,  fizik matematik bölümü düşünüyordum (ODTÜde) ingilizce diye ama zaten lisans bölümleri ağır ikisi birden yapamayacağımı düşünüyorum. Fikri olan matematik öğretmenligi ile ilgili bildiklerini yazabilir mi ? 

Serbest kategorisinde (96 puan) tarafından  | 6k kez görüntülendi

Matematiğn İngilizcesi çok zor değil, hemen herkes öğrenebilir.

Matematiği seviyorsanız Lisans'ı tercih etmeniz önerilir.

İlköğretim Matematik Öğretmenliğinin konuları  ile

 Lise Matematik Öğretmenliğinin konuları hemen hemen aynıdır.

Matematik konularını İngilizce kitaplardan öğrenirseniz, işiniz kolaylaşır.


Anladım şuan sıralamadan birtek Odtünün olabilirliği var, ben İstanbul da yaşıyorum , Boğaziçinin sıralaması çok uçuk lysde oraya çekmem zor gözüküyor. Bana üniversitenin verdiği ingilizce eğitimi yeterli olur mu sizce çünkü aileme yük olmak istemiyorum.

yerınde olsam odtü fizik veya odtü matematik veya bilkent yazardım, boğaziçinin yurtları çok pahalı, odtünün yurtları çok uygun .İnsanın hayatı cok kısa,bence bir şeye adanmak lazım.

ek olarak bu müzik benden her idealist insana gelsin https://www.youtube.com/watch?v=6CaxycJjYCw

Ayrıca ogretmenlık hakkında fikrim yok, oyuzden yorum yapmaktan kaçındım.

fotonyiyenadam odtü ile bi anlaşmanız yok dimi ?

Odtü için lys açıklandıktan sonra detaylı bir araştırma yapacağım (umarım sıralamam sabit kalır) o zaman ilk tercihim o olabilir teşekkürrler fikirleriniz için , araştırmama göre dil eğitimi güzel veriyorlarmış , tabi bu öğrencinin çabasıyla gelişebilecek bir şey imiş teşekkürler bilgilendirme ve müzik için. 

Hazirlik okuyorsunuz bir sene. Okumadan direkt de gecis yapabilirsiniz, ingilizce yeterliligi verip. Zaten hazirligi gececek ingilizce matematigin ingilizcesinin uzerinde.  Bu nedenle ikisi ayni anda gitmiyor. Bolume 1.sinif olarak baslamak zaten matematik ingilizcesini halletmis olmak demek.
 
Sadece 3 tane ingilizce dersi var ek olarak, ilk ikisi ingilizce bilginiz az ise zorlayabilir, 3.su sunum ile ilgili, daha basit. 

20,199 soru
21,725 cevap
73,270 yorum
1,885,789 kullanıcı