Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2.9k kez görüntülendi

Lise-Lisans-Yüksek Lisans-Doktora düzeyinde yurtdışında matematik eğitimi almak avantajli midir?Yurt dişinda yürütülen matematik eğitimi ile Türkiye yürütülen matematik eğitimi arasında ne gibi farkliliklar mevcut?Bu farklılıklar hem müfredat hem de eğitim tarzi bbağlamında.Yurt dışında bulunmuş hocalarimiz ne düşünüyor?


Serbest kategorisinde (11.1k puan) tarafından  | 2.9k kez görüntülendi

Evet.Özellikle de bizdeki matematik öğretimi ile yabancıların öğretimi arasındaki farklılıkların ne olduğuna yönelik açıklamalara, bilgilendirmeler çok ihtiyacımız var. Ta  ana okulunda  başlanarak... 

peki hocam ne gibi farklılıklar var ?.bize trigonometri integral türev gösterıyorlar lisede.onlarda ne gösteriyorlar acaba?

Mesela amerikadaki lisedeki matematik ogretiminden ornek verirsek,bizim liselerdeki matematikTen daha kolay. SAT adli universite sinavlarindaki sorulara bakmanizi tavsiye ederim. Sinavda formulleri veriyorlar ve hesap makinesi kullanimi serbest. Sorular bizdeki SBS kivaminda.

bizimkiler lisede ilkokulda çalışıyo,üniverstede tırt :),öss birincilerinden bi buluş göremedik halen :))))

Egitim sistemi geregi, uniuversiteyi ilerde ac kalmamak icin okuyorlar. Bu yuzden bulus filan biraz zor. İlk is egitim sistemini degistirmek olamali

işte asıl başarı göstermemiz gereken yerde yatıyoruz ?,ayreten eğitim sistemi deişsede bi tırt olmaz,iş ailde biter,aile çocuğuna destek vermediği sürece başarı gelmez,istediğin kadar sistem değiştir :)

Aile de ogrenir ki o zama. Suanki sadece sinava yonelik oldugu icin oyle davranmak zorundalar

aile desteğinin örneği en iyi şekilde bizde var,benım ailem hiç bi şekilde destek olmaz,başarı gelmeyincede hayırdır ? diye sorarlar,kuzenim daha 4.5. sınıfta deneme sınavlarında ful yapıyo,aileside gayet yardımcı oluyor,fark ortada,sistem aynı :)

Hala sistemin sucu oldugu kanaatindeyim :D

elbet eksiklikler vardır,ama temel neden o değildir bence,aileler lise-ilkokulda disiplin'i sağlıyolar cocuklarında,üniverstede salıyolar,değişik örgütlere kapılıp gidiyor gençler...

Yetisirilme tarzi ile alakali bu demek ki dogru duzgun ilgilenmemisler

öyle kardeş,ipin ucunu kaçırıyolar malesef...

@folkmetal bahsettiğiniz (sat) sınavla ilgili soruları bulamadım , yardımcı olur musunuz?

Bir fark yok. Arkadasini soyle sana kim oldugunu soyleyeyim. Matematikte olay budur. Universitenin kalitesine ve kisilerin kalitesine bagli. 

Dile bakacak olursak ODTU'nun egitim dili de ingilizce. Yani dil bakimindan bir fark yok. Ayrica ODTU kutuphanesi benim su anki universitemin kutuphanesine bin basar. 

Zaten genelde insanlar internet uzerinden calisiyor artik. Makaleler vs hepsine universitenin odedigi para kadar erisebiliyorsun ki, erisiyorsun her turlu. 

Ek olarak, yurt disinda es dost arkadas azalma ihtimali oldugundan daha cok calismaya vakit ayrilibilir. Tabi kisi yalnizlik psikolojisiyle kafayi siyirmazsa...

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
(94 puan) tarafından 

teşekkür ederim

20,199 soru
21,725 cevap
73,270 yorum
1,885,729 kullanıcı