Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
455 kez görüntülendi

   Bir matematik kitabını okurken mesela kitabın bir bölümünü anlıyorsun, hatta iyice anlıyorsun ama alıştırmalara geldin mi çuvallıyorsun o alıştırmaların iki üç tanesini çözebiliyorsun sonra diğer bölüme geçiyorsun burada da aynı şeyler oluyor. Kitap yaklaşık 1-1.5 ayda bitiyor ama hala bitmemiş alıştırmalar var, tekrardan geri dönüşler yapıyorsun o alıştırmaları çözmeye çalışıyorsun... Peki...Eee... O zaman o kitap nasıl/ ne zaman bitecek? Daha sırada bekleyen diğer kitaplar var?(lisans kitaplarından bahsetmekteyim)

   Ne yapılmalı, neler önerirsiniz, tecrübeleriniz neler söyler?

Yorumum. Eğer öğrenci kitabın tüm bölümlerini anlayıp özümsediğini inanıyorsa diğer kitaba geçmeli ama er ya da geç o okumayı bitirilen kitabın alıştırmalı dövüşe dövüşe kavga ede ede bitirmeli. 

Serbest kategorisinde (88 puan) tarafından 
tarafından düzenlendi | 455 kez görüntülendi

Eğer konuyu gerçekten kavramışsanız bölüm sonu sorularıyla cebelleşmek aslında insana keyif de verebilir. Ben şahsen anladığım konular ile ilgili soruları daha bir hevesle çözüyordum. Fakat konuyu tam kavramamış iseniz veyahut o konudan keyif almadıysanız işte o zaman sorularla çok cebelleşirsiniz. şimdi ikş durum var; yani konudan ve dersten zevk almaya çalışın yani gerçekten özümseyip ne olduğunu anlamaya çalışın ya da kendinizi çözümü olan sorulara teslim edin ve o sorunun çözümünü o şekilde öğrenin.

Yalnız burada belirtmek istediğim bir nokta var, ben kendimden biraz örnek verdim ama matematik bölümlerinde dersler aslında biraz soyuttur bu sebebple soyut derslerin motivasyonu bence çok daha farklı olmalı. Onu da bu bölümlerde okumuş olan kişiler paylaşırlarsa daha iyi olur.

Teşekkürler ama vallahi cık. Linkler istenilen cevaplar değil. :)

http://matkafasi.com/42169/baby-rudin#a45740

galiba bu cevap bu soruya daha uygunmus.

20,207 soru
21,731 cevap
73,297 yorum
1,895,417 kullanıcı