Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1.2k kez görüntülendi


Serbest kategorisinde (88 puan) tarafından 
tarafından yeniden kategorilendirildi | 1.2k kez görüntülendi

Ne konuda iyi bir öğrenci?

<p> Matematiksel olgunluğa erişmiş NMK'da reel analiz ve cebir derslere girerek kendisinde bu dersler hakkında bir önsezi oluşturmuş lisans 1 öğrenci(leri)si.
</p>

sercan hocam nasıl öğrenmeli?

   Analiz nasıl öğrenilmeye başlanmalı diye sorulsaydı yanıt gayet açık: Rudin'i oku onu okuyamıyorsan önce Bartle'yi oku denilir genellikle, ama soyut cebir olunca bu sorunun yanıtı standart değil maalesef. Bir kitap grupları derin işlemiştir bir diğer kitap ise grupları üstünkörü anlatıp direk halkalara, modüllere geçiş yapmış olabilir bir başka kitap ise galois teoriyi derin işlemiş diğer konuları üstünkörü anlatmış olabilir. Soyut cebri öğrenmeye başlamak isteyen ilk başta hangi konuyu öğrenmeli diye sorulsa yanıtlar daha açık olabilir. Ben soyut cebri öğrenmeye başlarken gruplardan başlamıştım. Bunun için iki güzel kitap Suzuki, Group Theory-I ve eksiklerine rağmen A.Nesin'in Temel Grup Teori.

guzel bir cevap tesekkurler sayın kabare

Ne gibi eksiklikler, benim gibi kitaba hic bakmamis olanlar icin birkac ek bilgi de ekleyebilir misin, kabare?

  A. Nesin'in kitabı ilk beş bölümü grup teoriyi yeni öğrenmeye başlayanlar için gayet güzel ama daha sonraki bölümler yeni başlayanlar için ideal olduğunu düşünmüyorum. Tabii Suzuki'de grup teoriyi yeni öğrenenmeye başlayanlar için hiç okunası bir kitap değil. Kurosh'un kitabı tam da yeni başlayanlar için, ben Kurosh'un kitabını tavsiye ederim. (Kurosh, A. G., Theory of Groups, AMS Chelsea Publishing House 1960, (iki cilt))

   Kitap gözden geçirilip yeni baskısı yapılması lazım, diğer bölümler kitabın okuyucu hedefine göre tekrardan gözden geçirilmeli. Ali Nesin eksiklerden bahsetmiş zaten: Composition factors Inverse limit and Hom BN’den alı¸stırmalar Daha fazla Sylow alı¸stırmaları Minimal normal subgroups of finite groups Serbest gruplar ve groups and relations quaternion group, generalized quaternions wreath products HNN.
20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,836 kullanıcı