Diyelim ki, σ∈R bir otomorfizma olsun. Pozitif bir x reel sayısı alalım, yani x>0 olsun. Burada, x>0 olduğundan, öyle bir y bulabiliriz ki, x=y2 eşitliğini sağlasın. Buradan, σ(x)=σ(y2)=σ(y)2>0 bulunur, yani σ(x)>0 eşitsizliği elde edilir ki, bu da bize ∀x>0 için σ(x)>0 sonucunu verir, yani σ pozitifleri pozitiflere gönderir sonucu çıkar buradan.
Şimdi, a<b olacak şekilde iki reel sayı alalım. a<b olduğundan b−a>0 olur. Buradan, σ(b)−σ(a)=σ(b−a). Yukarıda bulduğumuz, σ pozitifleri pozitiflere götürür sonucunu göz önünde bulundurursak eğer, σ(b)−σ(a)=σ(b−a)>0 elde ederiz, ki bu da bize σ(b)−σ(a)>0 yani σ(a)<σ(b) sonucunu verir. Yani, seçtiğimiz a<b için σ(a)<σ(b) bulmuş olduk ki, bu da bize σ'nın artan olduğu sonucunu verir.
Şimdi, herhangi bir n doğal sayısı alalım, biz bu n doğal sayısını, 1+1+⋯+1=n şeklinde yazabiliriz. Bu da bize, σ(n)=n eşitliğini verir. Aynı zamanda, herhangi c,d∈N sayıları için, herhangi bir rasyonel r sayısını r=cd=cd−1 şeklinde yazabiliriz. Bu da bize, herhangi bir r∈Q için, σ(r)=r eşitliğini verir.
Şimdi, z∈R ve m,n∈Q sayılarını alalım. Rasyonel sayıların, reel sayılarda yoğun olduğunu bildiğimiz için, m<z<n eşitsizliğini yazabiliriz. Bu da bize, m<σ(z)<n eşitsizliğini verir. Buradan, yeteri kadar küçük seçilen n−m farkı için, σ(z)=z buluruz ki, buradan da σ'nın sürekli olduğu sonucunu elde ederiz. Bu da bize σ(1)=1 sonucunu verir.
Sonuç olarak, bu da bize AutQ(R)=1 (birim eleman) grubunu verir.