Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
230 kez görüntülendi
Merhaba, ben 11. sınıfta bir sayısal öğrencisiyim. Malumunuz okulların kapanmasına çok az kaldı ve 12. sınıfa, sınav senesine geçiyorum. Üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ancak sorun şu ki ne matematik ne fizik yapabiliyorum. Bu zamana kadar adam gibi hiç çalışmadım, şimdi oturup fizik ile ilgili YouTube'dan, KhanAcademy'den bir sürü farklı hocadan ders dinliyorum ama bir türlü anlamıyorum. Soruları yapamıyorum.

Bir yanım çalışarak yapabileceğime inanıyorken bir yanım matematik/fizik yapabilmek için yeteri kadar zeki olmadığımı düşündürüyor. O kadar üzgünüm ki hedefimdeki bölümü değiştirmek dahi istiyorum. Lütfen bana yardım edin, sınava 1 sene kala ben bu dersleri halledebilir miyim? Ne yapmalıyım?
Orta Öğretim Matematik kategorisinde (11 puan) tarafından  | 230 kez görüntülendi

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
En sondan başlayayım. Gerçekten o bölümleri istiyorsan ve bunun için gerekenleri yapmaya hazırsan önündeki 1 sene yeterli olabilir. Zekayı ilk sıraya koyma. İlk sırada çalışma azmin ve süreklilik olmalı; çok çalışmadan zeka fazla birşey ifade etmez. Sen çalışmana güven öncelikle. Anlamak için ısrarcı olmalısın; zamanla anlaşılmayan noktaların kafanda oturduğunu göreceksin, bugün olmazsa yarın ya da daha sonra. Birçok kaynaktan çalışmak yerine temel bilgileri iyi öğrenebileceğine kanaat getirdiğin bir kaynaktan çalış; sonra diğer kaynaklara yönel. Eğer vazgeçmezsen ve sebat edersen hedefine er geç ulaşırsın. Bunlar klasik,her yerde duyabileceğin cümleler fakat bunlarsız hayatın hiç bir alanında başarılı olunabileceğini sanmıyorum.
(2.7k puan) tarafından 
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.
Birşey değil. Matematikte sorun yaşadığınızda Matkafasına danışabilirsiniz. Kurallara uygun olduğu taktirde, emek verilmiş sorularınıza cevap veren biri olacaktır. Kolay gelsin.
0 beğenilme 0 beğenilmeme

Yapilan bir arastirmada "roket bilimci", "beyin cerrahi", "fizikci" vb. gibi, toplumda zeki insanlarin yaptigi dusunulen  meslek gruplarindaki zeka dagiliminin toplumdaki zeka dagilimindan pek farkli olmadigi ortaya cikmis. Okumak isterseniz arastirma burada

 

Farkli ogrenme yontemleri, farkli insanlarda daha basarili olabiliyor. Belki de matematigi nasil calistigini, baska sevdigin ve basarili oldugun bir dersi nasil calistiginla karsilastirip guzel sonuclar elde edebilirsin.

Bilgisayar bilimleri okumak istedigini soyluyorsun. Matematikte ogrendigin seyleri programlamaya dokmek bence cok yararli bir egzersiz olur. Yada basit bir oyun programlamaya calismak (yercekimi simulasyonu, ziplayan top vb.) senin fizige ve matematige bakisini degistirebilir diye dusunuyorum.


Sinav da o kadar onemli degil stress yapma, ozellikle kariyer olarak bilgisayar bilimlerini dusunuyorsan. Onun yerine onemli olan seylere odaklan. Matematik gibi :)

(1.6k puan) tarafından 
Çok teşekkürler, dediklerinizi dikkate alacağım. Gönderdiğiniz araştırma bakış açımı değiştirdi diyebilirim.
20,211 soru
21,737 cevap
73,308 yorum
1,918,935 kullanıcı