Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
318 kez görüntülendi

f(x) dogrusal fonksiyondur

f(-1)=5

f(3)=-3

Olduguna gore f(-5) kactir?


notu ile kapatıldı: Soru sahibinin denemelerini yazması bekleniyor.
Serbest kategorisinde (11 puan) tarafından 
tarafından kapalı | 318 kez görüntülendi

    Merhaba sayın Alper hocam. Site yöneticileri tarafından soruyu yazan kişinin, sorunun çözümüne ilişkin düşündüklerini,neler yaptığını, nerede takıldığını neler denediğini bizlerle paylaşmasını yazmadığı zaman "notu ile kapatıldı:Soru sahibinin denemelerini yazması bekleniyor." notu site yöneticilerince yazılıyor. Bence bu notu bazı kişiler, özellikle de ilk ve orta öğretim öğrencileri tam ve doğru anlamıyor. Ne demek denemelerini beklemek? Belki bunu bir deney olarak anlayanlar da olabilir.Üstelik ifade biraz da ürkütücü sanki. Bunun yerine soruyu yazan/soran arkadaştan ne beklediğimizi;

"Size yardımcı olabilmemiz için lütfen sorunuzun neresinde takıldığınızı, çözümüne yönelik varsa düşündüklerinizi ve çabalarınızı bizimle paylaşır mısınız?" şeklinde veya bu talebimizi daha güzel bir şekilde biraz uzunca olsa da daha açık bir biçimde bildirebiliriz.

 Bildiğiniz gibi siteye her seviyede insan soru yazıyor. özellikle de  ilk ve orta öğretim öğrencilerinin bu notu tam ve doğru anlamadıklarını düşünmüyorum. Böyle bir not yazmanın daha faydalı olacağı inancındayım. Tabii ki takdir siz yöneticilerin. Selamlar.

Bence de bu gibi durumlar için, otomatik yazılabilecek (uzun) standart bir metin olsa (belki örnekli )iyi olur.. Bazan yönetici arkadaşlar (bazan ben de) yazıyoruz ama her defasında yeniden yazmak zor geliyor.

Merhaba Mehmet hocam. Dediğiniz hususlara dikkat etmeye çalışıyorum ama her zaman elimizin altında hatırlatma metni olmuyor. Sonuçta gündelik hayatın akışı içinde üyelere hizmet etmeye çalışıyoruz. Soruların büyük bir ekseriyatı matkafası prensiplerine aykırı aslında. Yanda benzer ya da aynı soru olsa da yine soruyorlar. Site kuralları belli ama çoğu umursamıyor bile. Hizmet almak istiyorlar fakat sorumluluk almaya da yanaşmıyorlar hocam. 

Çok haklısınız Alper hocam.Ama madem ki insanlara yardımcı olmak amacımız o zaman bazı fedakarlıklarda bulmamız gerekiyor. Belki standart bir hatırlatma metni hazırlamak iyi olacaktır. Evet ne yazık ki insanlar genellikle kurallara uymamakta ve kolaycılıkta ısrar ediyorlar.

20,208 soru
21,732 cevap
73,299 yorum
1,906,373 kullanıcı