Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
522 kez görüntülendi

Merhabalar..Sorum şu,örneğin bir f(x) fonksiyonum olsun...ben buna 1 verdiğimde önce çıktı olarak 5 verecek ama tekrar 1 verdiğimde 6 gibi bir değer verecek..Böyle bir fonksiyon var mı acaba matematikte ?

Lisans Matematik kategorisinde (22 puan) tarafından  | 522 kez görüntülendi

fonksiyon nedir ?tanimina bakarsak cevabi kolayca gorebiliriz.

Fonksiyonlar dürüsttürler. Erkek adamdırlar  :) Sözlerinden dönmezler :))) Bir fonksiyon $1$ 'i bir sefer $5$ götürdüyse,kafasını koparsan  ikinci kez $1$ 'i başka bir yere götürmez,(biz sözümüzün arkasındayız,ne dediysek odur diyerek!) yine $5$ 'e götürürler:))) 

Ek bir parametre eklersen olabilir. 

Banka sifren 1234 olsun. Bunu girince sisteme her zaman ayni sayi giderse kriptoanaliz yontemleri ile sistemi cozmeleri ve senin sifrenin 1234 oldugunu bilmeleri muhtemel. Hatta cozmeden bile senin hesabi kullanabilmeleri muhtemel. Bu nedenle ek parametrelerle senin sifreni hep farkli olarak gonderirler. Tabi ek parametrelerle fonksiyon fonksiyon olma ozelligine sadik duruyor fakat ek parametresiz fonksiyon olmadigindan (!) bir cok deger aliyor.

Mehmet hocam çok güldüm:-)

Fonksiyonları ben hep kıyma makinesi gibi düşünüyorum.Et atıyorsun kıyma olarak çekiyor.Aynı kıyma makinesine (fonksiyonuna) daha sonra et attığında onu yine kıyma olarak sana verecek, ilk sefer kıyma ikinci sefer kuşbaşı yok yani:)

bu ek  parametler neler peki ?

Aslında merak ettiğim şuydu benim:matematikte,saat gibi kavramları kullanmadan;tamamen matematiksel hünerlerle random sayı üreten bir algoritma yapılabilir mi ?

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Tekrar 1 vermek ne demek? 

Fonksiyonun tanimi geregi bir elemanin iki goruntusu olamaz.

(691 puan) tarafından 

dediğiniz gibi iyi tanımlılığa aykırı bir durum .

20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,775 kullanıcı