Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
435 kez görüntülendi

Herkese merhaba. Ben 11. sınıfın sonunda düzgün bir şekilde çok fazla olacak miktarda matematik geometri kastım. Senenin başlamasına 1-2 hafta kaldı. Antrenmanlarla geometri 1. Kitabını çözmeye çalıştım, öklidden sonra anca hocamdan yardım alarak yapabildim. Sorularda görme sıkıntısı yaşıyorum, ne yapabilirim?

Serbest kategorisinde (11 puan) tarafından  | 435 kez görüntülendi

Öncelikle temel geometrik kavramların örneğin;nokta,doğru,düzlem,doğru parçası, açı,üçgen,iç açıortay,kenarortay,orta taban, vb. kavramları çok iyi kavramalı,ve her bir kavramla ilgili olarak bol miktarda uygulama yapmalısınız. Geometride konuyu biliyor olmak, soru çözmek için çoğu zaman yeterli olmayabilir. "göremiyorum" un altında aslında yeterli uygulama yapmama ve kavramları tam kavramama yatmaktadır. 

  Her soruyu önce kendiniz çözmeye çalışmalısınız. Çözemezseniz sitede benzerinin olup olmadığına bakmalısınız. Yine de olmazsa siteye yazmalısınız.Bu sitenin bir amacıda,sizin gibi arkadaşlara imkanlar ölçüsünde yardımcı olmaktır. Dolayısıyla zorlandığınız soruları siteye yazabilirsiniz

Geometriyi Mustafa Yağcının kitaplarından  çalışabilirsin.

20,211 soru
21,744 cevap
73,332 yorum
1,933,756 kullanıcı