Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
771 kez görüntülendi

daha detaylı bu konu hakkında bilgi verirseniz çok iyi olur anlayamıyorum bir türlü:(


Orta Öğretim Matematik kategorisinde (18 puan) tarafından 
tarafından düzenlendi | 771 kez görüntülendi

Yapamadigina inanman yapamamamn icin bence "guzel" bir sebep.

Sercan beyin cevabı yeterli. Gerekli işlemleri yaparsanız $f(2x)=\frac{7f(x)-9}{f(x)+1}$ sonucunu bulursunuz.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

$y=3+\frac4{x-1}$ ise $x=1+\frac4{y-3}$

Soru: $3+\frac4{2x-1}$'i $y$ cinsinden nasil yazabiliriz. Yukarida $x$'i $y$ cinsinden yazdik, sadece yerine koyup duzenleyecez.

(25.4k puan) tarafından 

yanlış anlamışsınız soruyu?

yanlis anladigim konusunda ne kadar eminsiniz?

beim takıldığım yer tam detaylı olmayışı siz tabiki doğru anlatmış olabilirsiniz ama lütfen soruyu bastan sona tam detayli anlatırsanız sevinirim sercan bey şimdidien çok teşekkür ederim

Detayın ne olduğunu tartışmam ama sabaha kadar tartışabilirim. 

Şimdi cevabı bir kişi vermek zorunda değil, 5 kişi 10 kişi 100 kişi verebilir. Bazen bu 1 olur, bazen hiç cevap gelmez soruya. Bazen gelen bu bir cevapta anlamadığınız yer olur. Sorarsınız.

Şimdi ben burdan para almıyorum, size yardım etmeye çalışıyorum, siz de anlamadığınız yeri sormak yerine "yanlış anlamışsınız", "soruyu baştan yazınız" gibi ifadelerle hem benim başka insanların sorularına ya da kendi sorularıma vereceğim cevapların sürelerini çalıyorsunuz, hem kendiniz öğrenmek için harcamanız gereken zamanı (buna benim karışmaya hakkım yok) ama boşa harcıyorsunuz.

Şimdi siz burda bir yeri anlamadınız diyelim, en mantıklısı bence o kısmı sormak. Şimdi bu tarz formlarda, araştırırsanız, bu soruya bundan daha kısa cevaplar bile gelebilr: şunu şunu yaparsan gelir diye. Altına yorumda soru sorarsınız adama saçma gelir cevap vermez. Hatta bu cevapta aşırı kızabilirler de.

Siz şimdi anlamadınız, soru sordunuz, ben cevap mı vermedim? Hayır. Eğer bu soruyu öğrenmek için soruyorsanız bu cevap çok makul. Bu cevabın anlaşılması gerekir. Anlamaya hiç çalışmadıysanız ve çalışmamakta da ısrar ederseniz, tercihinize saygı duymaya çalışırım. Fakat böyle kolay bir orta öğretim sorusuna, anlamaya çalışmadan, detay isterseniz, diyeceğim şu: bekleyin, belki gelir. Fakat böyle öğrenme olmaz, böyle öğrencilik olmaz, böyle ilerlenmez.

Ek olarak: burda kendi düşüncelerimi yazdım ve bir koşula bağladım. Yani sizin böyle olduğunuzu düşündüğümden değil, birisi böyle olursa böyle olacağını düşünüyorum olarak anlattım, o nedenle şahsınıza hakaret olarak almayın. 

teşeekkürler

Peki, onerinizi dikkate alirim. Umarim siz de benim onermis olduklarimi dikkate alirsiniz, her ne kadar oneri konusunda iyi oldugumu iddia etmesem de. Hem ne demek, ben merci.

20,210 soru
21,737 cevap
73,302 yorum
1,910,598 kullanıcı