Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
961 kez görüntülendi

Lys ye hazırlanıyorum limit yayınlarının lys mateamatik kitabını mı alayım yoksa bilfen yayınlarının lys matematik kitabı var onu mu alayım ikisi arasında kaldım bilfen kalın bi kitap ve ikiside pahalı biraz o yüzden ikisinden birini alıp çözmeyi düşünüyorum önerilerinizi bekliyorum (Elimde yayın denizi lys kartezyen mavi fem simetriler ve fem konu özetli var )

Serbest kategorisinde (13 puan) tarafından 
tarafından yeniden kategorilendirildi | 961 kez görüntülendi

  Merhaba @BatuC, öncelikle sorduğun soru 'Akademik' kategorisini 'Serbest' kategorisi olarak değiştirmelisin. Bahsettiğin iki yayını da bilmiyorum, ama şunu biliyorum ki o kitaplardan limit, türev, integral hatta matematik öğrenilmez, ama (maalesef) sınava iyi hazırlar; bu da gerçek matematiğin güzelliğini, derinliğini (ve gerçekliğini) görememeni sağlar. 

  LYS'ye oldukça çok zamanın var. Mustafa Yağcı'nın geometri/matematik kitaplarını hatim indirmeni tavsiye ederim. Kitaptaki tanım-teorem-kanıt kavramlarına önem vermeni ve 'nasıl olsa bunlar sınavda sorulmuyacak ki' diye salık vermemeni tavsiye ederim.

  Son olarak zaten yeterince LYS yönelik sıkıcı test kitapları okuyacaksın. Otobüste, tuvalette, tenefüs arasında güzel güzel 'gerçek' kitaplar oku, mesaala Matematik Dünyası dergisine abone ol (eski sayılarını edin, eski kapak konularında limit konusu vardır), Ali Nesin'nin bütün kitaplarını oku, popüler kitaplarını da oku, hiç de hafife alınacak kitaplar değildir bu popüler kitaplar. Kitapların arkasındaki kaynakçaları incele, oradaki kitapları incele.

Ben de LYS ye hazırlanıyorum 3.senem ve dediklerinize katılıyorum.En iyi kitap bile bize yeterince anlatmıyor gerçek matematiği anlatmıyor.

Peki hocam hazırlık okurken boş vakitlerimde Calculus geliştireceğim.Sizin öneriniz nedir.Limit-Türev-İntegral açısından üst düzey akademik olmayan ama kavratacak "gerçek" bir kitap önerebilir misiniz?

Yukarıda yazmışsınız ama ben teorik değilde pratik bir kitaptan bahsediyorum.Güzel anlatan ve güzel soruları olan.

 Hoca değilim.  Ben Lang'ın kitabını çok seviyorum: 


  İlkinde tek değişkenli kalkülüs yapmakta, diğerinde ise çok değişkenli. 

   Türkçe olarak Matematik Dünyası'nın analiz kapaklı konuları ve Ali Nesin'in Analiz I,II,III,IV kitapları vardır. İngilizce olarak Rudin'inin Principles of Mathematical Analysis kitabını öneririm, Rudin'in soruları çok önemli ve güzeldir. Ayrıca kitapların arkasındaki kaynakçalara bakabilirsin, bir sürü kitap adı yazar orada. 

Tamamdır teşekkür ederim. Bu arada lafın gelişi hitaben hoca demiştim :D :D

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
En İyi Cevap
İkiside kaliteli yayın lys mat ygs mati gibi çok yönlü çözülmez formulizedir o yüzden limit bilfen gereksiz kalınlıkta limit yeterlidir
(266 puan) tarafından 
tarafından seçilmiş
20,211 soru
21,737 cevap
73,307 yorum
1,916,348 kullanıcı