Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
434 kez görüntülendi

B(-2,4),D(1,-1),G(2,3) AC kaç birimdir =?image

Orta Öğretim Matematik kategorisinde (1.3k puan) tarafından  | 434 kez görüntülendi

DİKKAT DİKKAT !

   Bu soru tam da şartlanmış öğrenciler için hazırlanmış bir soru. Neden mi? Üçgenin iç bölgesinde hele de bir kenar ortay üzerinde verilen, bir de $G$ ile gösterilen noktanın üçgenin "ağırlık merkezi" olduğuna şartlandırılmış  birisine göre hazırlanmıştır. Dikkat edilirse $G$ noktasının $[AD]$ kenar ortayı olmasının dışında hiç bir önemi yok. Veriler arasında $G(2,3)$ noktasının üçgenin ağırlık merkezi (ben bu isimlendirmeyi doğru bulmuyorum) oluşuna dair herhangi bir veri yok. Dikkat edilmelidir. Böyle bir irdelemeyle bu soruyu çözmemenin DALGINLIKLA  G'Yİ AĞIRLIK MERKEZİ KABUL EDEREK ÇÖZMEKTEN daha önemli bir kazanç olduğunu düşünüyorum.

hocam g yi ağırlık merkezi olarak almayıp normal bir nokta  gibi alarak işleme soksak.nasıl yaparız

Bence yapamayız. Çünkü soruyu hazırlayan arkadaş $G$' nin ağırlık merkezi olarak kabul göreceği varsayımına göre soruyu hazırlamış. Oysa bilmiyoruz. Bu haliyle de çözebilmek için ilave bilgiye ihtiyaç var diye düşünüyorum.

doğrudur hocam.bu kitaptaki çoğu soruda böyle takılıyorum.çözümleri gelse bile kendime göre ispat yapamıyorum.çoğunda eksik bilgi var bence.

O zaman kaynağı değiştirmelisin.

sınava çok az kaldı.ygs den sonra bakarım çaresine :/,mesela kenarortay sorularında ağırlık merkezi diye belirtmiyor.verilenlerde yetersiz.g diye kabul edince direk anca öyle çözülüyo soru :/

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
En İyi Cevap

image 

Eşit aralıklardaki artış ya da azalış orantılı olur.$BD$ arası x ekseninde 3 artmış y ekseni 5 azalmış yine aynı şekilde artırır ve azaltırsak.$C(4,-6)$ gelir.Aynı şekilde Ağırlık merkezi kenarlarlar orantılı azalır veya artar.Buradan $A(4,11)$gelir. Noktalar arası mesafe 17 gelir.

(11.1k puan) tarafından 
tarafından seçilmiş

eyvallah sağolasın

20,206 soru
21,731 cevap
73,292 yorum
1,892,198 kullanıcı