Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
557 kez görüntülendi

Merhaba :) oncelikle belirteyim , ingilizce konusunda problemim yok bu yuzden ortaogretim seviyesinde matematik konulari icin yabanci kaynaklar , kitaplar da incelemek istiyorum. Bildiginiz kitaplar , yararli siteler vs varsa yardimci olur musunuz lutfen?

Serbest kategorisinde (325 puan) tarafından  | 557 kez görüntülendi

Bunu ne amacla sordugunu ogrenebilir miyim? Lise mufredatiyla ilgili pek bir sey bilmiyorum ama lise seviyesinde cok rahatlikla anlasilabilecek matematik kitaplari tavsiye edebilirim.

Merhaba , ilginize tesekkur ederim. İncelemek istiyorum ,daha once karistirma firsatim olmadi yabanci matematik kaynaklarini . Faydalanabilirsem faydalanmak isterim . Bi hocamiz soylemisti lisede , ispata vs cok onem veriliyor yabanci kitaplarda diye , kitap ismi de soylemisti ama hatirlayamadim. Bunun icin de merak ediyorum aslinda. Tavsiyelerinizi alabilir miyim?

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Dedigim gibi okul kitaplari ile ilgili pek bir bilgim yok. Ama Courant ve Robbins'in What is mathematics? diye guzel bir kitaplari var. Lisans birinci yilinda okutulur genelde ve matematigin bircok alanina guzel girisler yapiyorlar.

Project Euler diye bir sey var (https://projecteuler.net/), buradaki sorulara bir baslamayi dene. Bence cok guzel bir kaynak.

Bunun disinda tabii ki her zaman icin Matematik Dunyasi dergisini tavsiye ederim. Dunya capinda kaliteli icerige sahip Turkce bir dergi. http://www.matematikdunyasi.info/

Bunun disinda Ali Nesin'in populer matematik kitaplari var ama biraz daha ust seviye matematik kitabi istiyorsan Ali Nesin'in Sezgisel Kumeler Kurami kitabini okuyabilirsin. Ozellikle ikinci bolumu cok guzeldir.

(2.5k puan) tarafından 

Soylediklerinizin hepsinden faydalanmaya calisacagim, cok tesekkur ederim.

20,211 soru
21,737 cevap
73,307 yorum
1,915,207 kullanıcı