Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
729 kez görüntülendi

A ülkesindeki 2011 kent ile B ülkesindeki 2011 kent arasında karşılıklı uçak seferleri yapılıyor. 2 kent arasındaki seferleri yalnızca bir hava yolu şirketi işletebiliyor ve bir kentten çıkan seferleri en çok 19 farklı hava yolu şirketi işletebiliyor. Uçuşlar hava yolu şirketleri arasında bu koşulları sağlayacak biçimde nasıl paylaşılmış olursa olsun, yanlızca bir tek havayolu şirketinin uçuşlarını kullanarak herhangi ikisi arasında gideceğimiz k tane kent bulunuyorsa, k'nın maximum değeri kaçtır?

Orta Öğretim Matematik kategorisinde (195 puan) tarafından  | 729 kez görüntülendi

Cevabı doğru bulmanı önemli değil soru ile ilgili her düşünceyi yorum yazarsanız sevinirim çözümde işime yarar. Eğer cevabı bulursanız ilk yoruma yazın sonra doğru ise cevaba çözümüyle yazarsanız sevinirim.

$A$ ülkesinin herhangi bir kentinden, (Örneğin $A_1$ den) en fazla $B$ ülkesindeki $19$ kente uçuş yapılabiliyor.Örneğin bu kentlerden birisi $B_1$ olsun. Burada tercih edilen şirket; $x_1$ olsun. $x_1$ şirketi aracılığı ile yapılan her bir uçuş bir sıralı çift oluşturur $(A_1,B_1)$ gibi.bir sonraki sıralı çiftin ilk bileşeni mutlaka $B_1$ olmalıdır. 

20,210 soru
21,737 cevap
73,304 yorum
1,913,019 kullanıcı