Başlangıçta aradaki mesafe geyiğin sıçramasına göre ise sonuç faklı, köpeğin sıçramasına göre ise sonuç farklı çıkacaktır. Bu sebeple başlangıçtaki sıçramayı geyiğin sıçrama miktarına göre aldım.
Geyiğin bir sıçrayışı x metre olsun. Köpeğin 3 sıçrayışta aldığı yol,geyiğin 6 sıçrayışta aldığı yola eşit olduğundan, Geyik 6x metre yol aldığında köpek 3 sıçrayışta 6x metre yol alacaktır. Demek ki köpek her sıçrayışta 2x metre yol alıyor.
Ayrıca köpek 6 sıçrayış yaptığında,yani 6.2x=12x metre yol aldığında, geyik 9x metre yol almaktadır. O halde köpek her birim zamanda geyiğe 12x−9x=3x metre yaklaşmaktadır. (Buradaki birim zaman köpeğin 6 ,ya da geyiğin 9 sıçrama yapması için geçen zamandır.) Aralarındaki başlangıç 60x metre olduğuna göre ,köpeğin geyiği yakalama süresi; 60.x3x=20 birim zaman olacaktır.Bu sürede köpek 20.6=120 sıçrama yapacaktır.