Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2.3k kez görüntülendi

Aslında bu uzun zamandır düşündüğüm bir şeydi. İlkokulda bize "+" şeklinde bir işaret gösterdiler ve bunun toplama işareti olduğunu söylediler. Sonra bu işlemin nasıl yapıldığını açıkladılar. Fakat kimse bize toplama nedir söylemedi. Pek çok öğretmene sorduğumda iki sayının birbirine eklenmesidir şeklinde cevaplar aldım. Bu söyleneni anlamakta güçlük çekiyorum; siz nasıl olur da iki sayıyı üst üste eklersiniz? iki şey, birbirinin üstüne eklenebilir ve bundan çok farklı bir şey doğabilir mi? bu sadece toplama için değil bütün terimler için böyle. Daha dört işlemi tanımıyoruz. Tamam sezebiliyorum bunu fakat bunun anlamlı bir açıklaması yok mudur? Matematiği okullarda öğrenmemiz gereken sınavda çıkacak ve yapmamız gereken bir şeymiş gibi öğretiyorlar. Matematiğin bu kadar içindeyken bu basit terimleri nasıl tanıyamadım? Sizden istediğin bana toplamayı öğretmeniz değil, onun ne olduğunu anlatmanız.

Teşekkür ederim.

Serbest kategorisinde (14 puan) tarafından  | 2.3k kez görüntülendi

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme

+ ve -  sembolleri toplama ve çıkarma olarak değilde yönlü sayılar olarak anlatılmalı belki de. Çünkü  -2-5 işlemini anlatırken de -2 ile -5 i topluyoruz kavramı kullanılır[ (-2) + (-5) ]. 

O halde aynı yönlü sayıları biraraya getirme işlemi toplama ismiyle ortaya çıkıyor. Sayıların üst üste eklenmesi işini de, aküsü bitmiş bir arabayı tek başına itmeye çalışan bir kişiye, iki kişinin daha yardım etmesiyle arabanın hızının bu ölçüde artmasını düşünülebilir. İnsan böyle şeylerde saçmalıyor çünkü zor olan en basit olanı açıklamak.

(40 puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme

 N*N kümesinden  N kümesine giden bir fonksiyondur.

(15 puan) tarafından 
20,207 soru
21,731 cevap
73,297 yorum
1,895,535 kullanıcı