Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1.2k kez görüntülendi
Ders calışmaya başladıktan 20 dk sonra uykum geliyor bu aralar.moralimi bozuyor bu uyku ne yapabilirim.
Serbest kategorisinde (83 puan) tarafından  | 1.2k kez görüntülendi

İyice uyuduktan sonra, ders çalışmaya başlarsanız uykunuzu aldığınızdan uykunuz gelmez. :)

Kafein almak da bir çaredir.

Elinde kağıt kalem olan ve 

renkli kalemlerle yazarak çalışan

kişinin uykusu gelmez. 




kafein tuketebilirsin kesin cozum

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Aşağıdaki önerilere uymanız halinde size yararlı olacaktır diye düşünüyorum. 

1)Uyandığınızda, uyuduğunuz yeri,veya odanızı mutlaka havalandırınız.

2) 15-20 dakika kadar kültür-fizik yapınız.

3)İmkanınıza bağlı olarak düş alınız,ya da  elinizi yüzünüzü soğuk su ile yıkayınız.

4) İmkanlarınıza göre mutlaka iyi bir kahvaltı yapınız.(peynir,yumurta,zeytin,reçel,v.s. klasik kahvaltı), hiç olmazsa bir kase çorba içiniz, ya da bir meyve (elma,muz,gibi) yiyiniz.

5)Eğer ayrı bir çalışma odanız varsa odanızın, derli toplu olmasına çevrenizde sizi rahatsız eden ve dikkatinizi dağıtacak bir şeylerin  bulunmamasına özen gösteriniz.

6)Ders çalışacağınız ortamda varsa tv,cep telefonu, müzik seti mutlaka kapalı olmasına (sessizde değil) özen gösteriniz. Eğer çalışacağınız ders için gerekmiyorsa ve varsa bilgisayarınızın da kapalı olması gerekiyor.

7)Çalışma masanızın kaloriferden uzak olmasına, hele de kalorifere yaslanmış ve masanın altından sıcak hava gelecek durumda olmasından kesinlikle ve kesinlikle sakınınız.Böyle bir durumda hiç kimse 15-20 dakikadan daha fazla uymadan çalışamaz. Çünkü masanın altından sürekli gelen sıcak hava sizi kısa sürede gevşetecek hemen uykunuz gelecektir.

8)Aydınlatma tavan lambasından ise mümkünse masaya oturduğunuzda başınızın gölgesi çalışma alanına düşmemelidir. Mümkünse bir masa lambası kullanmanız ve sadece çalışılan alanın aydınlatılması daha verimli ve iyi çalışma yapmanızı sağlayacaktır. 

9)Eğer yazarken sağ elinizi kullanıyorsanız ışığı sol taraftan, sol elinizi kullanıyorsanız ışığı sağ taraftan almalısınız( Çalışılan doküman aydınlık olmalı,) Ayrıca da yansıyan ışığın gözünüze kesinlikle gelmemesine dikkat etmelisiniz.

10)Çalışma öncesinde hanği dersi çalışmaya karar verdiyseniz, o dersin ders kitabını,varsa yardımcı kitaplarını, ders defterini, ders araç ve gereçlerini, ve kalem ile silgiyi  masaya koymalısınız. 

11)Masada mutlaka karalama yapmak,soru çözmek, şekil çizmek v.s. için de boş kağıt bulundurmalısınız.

12)Ders çalışma öncesinde istekli,hevesli ve moralinizin yüksek olması, motive olmuş bir halde masaya oturmanız çok çok önemlidir.Bunun için sınıfınızda bulunan sizden daha başarılı olduğunu düşündüğünüz arkadaşlarınızı kendinizle karşılaştırınız. Onların başardıklarını sizin de başarmamanız için hiç bir sebep olmadığını göreceksiniz. Yeter ki, planlı ve sürekli fakat bilinçli bir çalışma içinde olun.

13)Öncelikle konuyu çalışmalı ve iyi anladığınızdan emin olmalısınız. Anlaşılmayan yerleri tekrar tekrar okumalısınız. Önemli olan yerlerin altını çizmeli, not almalısınız. Şekil çizilmesi gerekiyorsa çizmelisiniz. Konuyu çalışırken verilmiş örneklerin aynısını sizde kitaba bakmadan çözebilmeli siniz. Konunun sonunda, önemli noktaları da dikkate alarak kendinize göre konuyu karalama kağıdına özetleyiniz.Konuyu ezberlemek yerine tam olarak anladığınızdan emin olmalısınız.

14)Konu sonunda varsa soruları çözmeye çalışınız. Çözemediğiniz soruları not alarak veya işaretleyerek öğretmenlerinize mutlaka sorunuz. Çözemediğiniz her soruya öncelikle sizin kafa yormanız gerektiğini unutmayınız. Ayrıca bu sitenin de sizin matematikle ilgili yaşayacagınız sıkıntılarda size yardımcı olacağını unutmamalısınız.

15)Üst üste iki sayısal dersi ya da üst üste iki sözel dersi zorunlu olmadığı sürece çalışmayınız. Yani bir sayısal ders (matematik,fizik,kimya,biyoloji,v.s) çalıştıktan sonra  bir sözel ders ( Edebiyat,tarih, coğrafya,ingilizce v.s) çalışınız.

16)En verimli çalışma, zihnen ve bedenen en dinlenilmiş olan saatlerde yapılan çalışmalardır. Bu sebeple özellikle sabah saatleri çok uygundur. Sayısal dersleri çalışmak için sabah saatlerini tercih etmelisiniz. 

17) Çalışmalarınıza 45-50 dakikada bir mutlaka ara vermelisiniz(tenefüs yapmalısınız.)

18)Başarılı olmanın en önemli hususlarından biriside iyi bir dinleyici olmaktan geçer. Bunun için okulda öğretmenlerini çok iyi dinlemelisin. Anlamadıklarını sınıfta öğretmenlerine sormalısın. Ayrıca arkadaşlarınla da anlaşılmayan yerleri uygun bir şekilde tartışmalısın.

19) Son bir önemli husus ta, ödevlerini düzenli ve bilerek yapmandır. Öğretmen kızmasın,kötü not almayım v.s, sebeplerle  başkalarından alıp hiç anlamadan yaptığın ödevlerin sana hiç bir faydası olmadığını, keza kopya çekmenin de sana gerçekte hiç mi hiç faydası olmadığını bilmelisin.Hak etmeden alınmış bir notun hiç bir önemi,değeri,kıymeti yoktur.

Çünkü bilmek,parası olmak gibidir. Yeterli paran ya da kredin varsa ihtiyacın olanı alabilirsin. Yani biliyorsan cevaplarsın. Ama bilmiyorsan ne zamana ve nereye kadar bir başkasına ihtiyaç duyacaksın ki!

(19.2k puan) tarafından 
20,285 soru
21,822 cevap
73,511 yorum
2,582,218 kullanıcı