Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1.6k kez görüntülendi

üç ayaklı masaların dört ayaklı masalara göre daha kullanışlı olmalarının sebebi?

Lisans Matematik kategorisinde (21 puan) tarafından  | 1.6k kez görüntülendi

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Masaların boyutu($R^2,, R^n$ den bahsetmiyorum büyüklüğü ) nedir ? İnsanlar için  ayağı fazla olan bir cisme göre  ayağı azken aynı  işi gören bir şey daha çok dikkat çekiyordur oyüzden daha çok kullanışlıdır.
(1.5k puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme

 Günlük hayatta kullandığımız yapıların tabanları çok düzgün değildir. Ama buna rağmen yatay kabul edilirler. Zaten ideal olarak, yani geometrideki anlamı ile düzleme ya da düzlem parçasına rastlamak mümkün değildir. En iyi kalitedeki düz cam bile gerçekte bir düzlem sayılmaz. Durum böyle olunca da kullandığımız eşyalardan masa ya da sandalyelerin ayak sayısı, kullanışlılık bakımından çok önemlidir. Uzay geometrinin önemli aksiyomlarından birisi "Uzayın herhangi üçü doğrusal olmayan üç farklı noktasından yalnız bir düzlem geçer" aksiyomudur.  Uzayın herhangi üçü doğrusal olmayan 4 farklı noktasından C(4,3)=4 düzlem geçecektir. İşte bu sebeple; masa/sandalye gibi dört ayaklı eşyalar  zemine (tabana) tam olarak oturmayacak, lıkır lıkır oynayacaktır.

(19.2k puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme

Belki gereksiz bir cevap olacak benimkisi ama, Bence kullanışlılığı tanımlamak gerekir çünkü kişiye göre değişen bir duruma verilecek cevaplarda farklıdır örneğin bana göre dikdörtgen masa kullanışlıdır hatta geniş , yüksek ve uzunsa idaldir,öyle ise  bana göre kullanışlı olan masanın ağrılık merkezi köşegenlerin kesim noktası olduğuna göre, dört ayaklı olması 3 ayaklı olmasına göre daha uygundur. Birde  burada kabul edilen yerin düzgün olmadığı ve düzlemsel olduğudur ki bu bana göre düz ve düzlemsel olmasından daha zor bir ihtimal kısaca yerler düz olmadığı gibi düzlemsel de değil, o yüzden insanımız yeri düz yapamadığını farkedince masa ayaklarını ayarlanabilir yapmışlar

(1.8k puan) tarafından 
20,210 soru
21,734 cevap
73,302 yorum
1,908,510 kullanıcı