Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
610 kez görüntülendi


Serbest kategorisinde (28 puan) tarafından  | 610 kez görüntülendi

ezberlemeyerek.

hayatin bir parcasi olarak gorerek..

ben lisede ispatı nasıl diye sorunca bana kızan hoca hatırlıyorum, ama hocalarla ilgili olmaması lazım veya anlatılış şekliyle dersin. seninle matematik arasında olması lazım ilişkinin 

Matematiği sevmeye çalışmayarak, anlamaya çalışarak. Zira matematik sevmek için zorlanılacak bir şey değildir. Önemli olan, aslında işin arka planında neler döndüğüne şahit olmaya çalışmaktır. 

4 Cevaplar

3 beğenilme 0 beğenilmeme

Matematik Dünyası dergisine abone olarak (http://www.matematikdunyasi.info/), Matematik Köyü'^ne gelerek (www.matematikkoyu.org), kitaplarımı okuyarak (www.nesinyayinevi.com), ama en önemlisi emek vererek, her şeyi anlamaya çalışarak.

(904 puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme

şöyle bi şey var ama "logaritma a tabanında a 1dir" tamam 1dir. formülleri uygulayarak testi çözerim, çözerler. ama tüm bu logaritma formülleri logaritma bilmiş olduğumu göstermez. okullarımız hep böyle olduğu için gerçekten öğrenmeye bi çözüm bulamayacağımı biliyorum. sonra ders dinlemek denilen şey bitiyo vs vs en sonunda da düşünmeyi unutmaya başladığımı hissediyorum. bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum.

(28 puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme

matematik köyüne başvurum kabul edildi. derginin son sayısını almıştım. kitaplarınızdan yararlanmadım daha. teşekkür ederim.

(28 puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme

Ezberletilen matematiği sevemezsiniz. Zaten ezberletilen herhangi bir şeyi sevmemelisiniz de. Sevdiğiniz şeyleri anlamaya çalışırsınız. Matematik de, sanıldığının aksine tanıştıkça, biraz çaba harcadıkça kendisini sevdiren bir uğraş. Yani genel olarak öyle, herkes sevecek diye bir şey de yok. Sevmek zorunda değilsiniz. Ama bazı şeyler vardır ki, insan olmaya katkı sağlar. Kimse müzik dinlemek zorunda değildir, ya da kitap okumak, spor yapmak, şarkı söylemek. Ama bunları bir kişiden teker teker çıkartırsanız geriye çok hoş bir şey kalmıyor. Matematik için de aynısı söylenebilir, müzik gibi zorunda değilsiniz, ama ondan tamamen bihaber olmak da çekilir eziyet değil.

(3.7k puan) tarafından 

Neden baskalarinin cevaplarini begenemiyoruz? Begenme butonu calismiyor.

20,211 soru
21,740 cevap
73,316 yorum
1,927,959 kullanıcı