Bunun için f fonksiyonunu terslerini daha jkolay bulabileceğimiz fonksiyonların bileşkesi olarak yazmam faydalı olur.
f1(x)=−x ve f2(x)=x−1 dersek f(x)=f2(f1(x)) olduğunu görürüz. O halde f'e önce f2'nin tersini sonra da f1'in tersini uygularsak f'nin tersini buluruz. Çünkü
x=(f−11∘f1)(x)=(f−11∘(f−12∘f2)∘f1)(x)
=(f−11∘f−12)∘(f2∘f1)(x)=((f−11∘f−12)∘f)(x)
Peki o zaman f2 ve f1 tersini bulup doğru sırada bileşkelerini alırsak f'nin tersini bulmuş oluruz.
Lineer cebir öğrencilerine not: Bu çözüme rehberlik eden ilke satır indirgeyerek matris tersi bulma yönteminin altında yatan ilke.