Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1.5k kez görüntülendi

Hep 3 adım ileri,2 adım geri şeklinde harekete başlayan bir insanın tüm adımları eşit boydaysa , kaç kez başladığı noktaya 5 adım uzaklıkta bulunur?

Orta Öğretim Matematik kategorisinde (54 puan) tarafından 
tarafından düzenlendi | 1.5k kez görüntülendi

sorularimizi resim ile degil yazi ile paylasmamiz gerekiyor. Gerekli bilgi icin: http://matkafasi.com/faq linkinden "sorularimi nasil sormaliyim" kismini okuyabilirsiniz.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Yani her beş adımda bir adım ilerliyor. Adamın bulunduğu noktaya $A$ diyelim. $A$'dan  $5$ adım uzakta olması için, önce herhangi bir yönde dört adım ilerleyecek (yani 20 adım atacak) sonra bir adım daha atarak (yani toplamda 21 atarak bir $B$ noktasına gelmiş olacaktır.

Şimdide $BA$ doğrultusunda (yani geldiği yönün tersinde ) $A$ noktasından $5$ adım ileride olacak şekilde hareket ederek 42 adım sonra $BA$ dorusu üzerinde yeni bir $C$ noktasına gelmiş olacaktır. 

Eğer dairesel bir hareket sözkonusu değilse, yani $A$ noktasına her gelişinde farklı bir yöne yürüyebiliyorsa (soruda belirtilmemiş) o zaman cevap sonsuz olur. Değilse cevap $2$ dir.

(19.2k puan) tarafından 
Sizin test kitabınızdaki sorunun cevabı yanlış olamaz mı? Çözümü irdelediniz mi? Soru sizce net ve açık mı?

$3+(-2)+3+(-2)+3=5$

test kitabındaki cevap yanlış olabilir ancak sizin çözümünüzde anlamadığı şey B noktasını A ya tam olarak 5 adım uzaklıkta almıyorsunuz galiba

20,216 soru
21,748 cevap
73,342 yorum
1,956,524 kullanıcı