Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
567 kez görüntülendi

Arkadaslar malum lys sonuclari aciklandi siralamam bekledigimin altinda geldi.istedigim muhendislikler itu odtude gelmiyor. sizce akademisyen olmak istemeyen birinin bogazici matematik yazmasi hata mi olur? 

Serbest kategorisinde (11 puan) tarafından  | 567 kez görüntülendi
Hata kismi degisebilir. Soyle bir sey de yapabilirsin: X muhendisligi yerine ilk senesinde neredeyse ayni dersleri veren ve puani daha dusuk bir Y muhendisligi ile baslarsin. Sonra ilk sene iyice kastirip ortalamani epey yuksek tutarsin, sene sonunda da yatay gecisle X muhendisligine gecersin. (Tabi bunu arastirmak lazim, arkadasim Odtu matematikten Odtu insaata gecmisti bu sekilde, tabi o zaman insaat puani matematikten epey dusuktu, o da var, lakin kimyadan matematige (ki puan ucurumu var) ya da baska bir bolumden digerine gecis yapan cok var. Lakin sartlarini iyice arastirip adim atmak lazim.)

Hata kismi icin de: sevmedigin isi yaparsan hata olur. 
<p> Cevabiniz icin tesekkur ederim.yatay gecisi de dusundum ama cok caliskan biri olmadigim tereddutlerim var. Odtude yatay gecis yapmak icin duzenli bir calisma yeterli olur mu yoksa 1 yil boyunca sosyal hayattan kopmak mi gerekir? eger bilginiz varsa bunu da cevaplardaniz sevinirim.
</p>

Odtuye zor diyenler var, kolay diyenler var. Duzenli calisan birinin sosyal hayati da olur bence, tabi bunu yapacak ogrenci varsa, var ama cok nadirler kendileri. Hem o kadar da abartmaya gerek yok. Odtu yani, Harvard degil. Gerci orasi da nasil bilmem ama. 

şimdiden çalışmaya başlarsan hiç sıkıntı yaşamazsın

1.sinif derslerine mi calismaliyim? Hazirlik okuyacam bir anlami olmaz calismamin heralde? Bir de hazirlik ortalamaya etki ediyor mu ?

hazirlik, gecti kaldi, o kadar. ya gecersin ya kalirsin. bi etkisi yok.

seneye bir yaz tatili daha olacak önünde o zaman çalışabilirsin :)

20,211 soru
21,744 cevap
73,331 yorum
1,931,372 kullanıcı