Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
708 kez görüntülendi
Merhaba. Ben teorik matematikçi olmak istiyorum, akademisyen olmak istiyorum, lise 2'ye gidiyorum ve YKS gittikçe yaklaşıyor. Ne olmak istediğim ileride elbette değişebilir, ancak şu an kesin bir şekilde matematik okumak ve akademide kalmak istiyorum. Bu durumda bana hangi üniversiteyi önerirsiniz? Ben ODTÜ ile Bilkent arasındayım, Büyük İstanbul Depremi yaklaşmasa muhtemelen Bilgi Üniversitesini tercih ederdim. Ali hoca orada ve eminim kaliteli bir üniversitedir.

Her neyse, çok uzattım. Matematik okumak istiyorum, bu konuda çalışmalar yapmak ve hayatımı matematiğe adamak istiyorum (bir nevi Erdös olmak istiyorum), ODTÜ mü Bilkent mi? Daha genel olmak gerekirse, hangi üniversiteyi ya da üniversiteleri önerirsiniz?
Serbest kategorisinde (26 puan) tarafından  | 708 kez görüntülendi
ODTÜ'ye de gitsen Bilkent'e de gitsen Bilgi'ye de gitsen şüphesiz alanında iyi olan hocalardan ders alacaksın. Burada önemli olan hususlardan biri gideceğin üniversitede etkileşime gireceğin öğrenci kitlesinin profilidir.
Yorumunuz için teşekkür ederim, dediklerinizi biraz daha detaylandırabilir misiniz rica etsem? Mesela neden öğrenciler daha önemli?

Bu linkte ziyadesiyla detay bulabilirsin.

Teşekkür ederim.
20,210 soru
21,737 cevap
73,304 yorum
1,912,890 kullanıcı