Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
527 kez görüntülendi
Matematik Bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. Bahar döneminde seçmeli ders olarak zaman sklasına giriş almayı düşünüyorum. Fakat ders içeriğiyle ilgili maalesef ki bilgi edinemiyorum. İnternetten çok kez araştırdım fakat bir şeyler bulamadım. Ders kayıtlarımız 4 gün sonra başlıyor. Bu dersin kazanımları, daha sonra hangi alan derslerimde bana yardımcı olabileceği gibi konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
Serbest kategorisinde (59 puan) tarafından  | 527 kez görüntülendi
Metrik uzaylar, matematiksel istatistik ve integral dönüşümler diğer seçmeli ders alternatifleri.
Dersin kendi sayfasında içerik ve haftalık program olmalı. Orası yardımcı olur. Ben hiç duymadım böyle bir ders. Yorumda yazdıklarınız bir matematikçi için daha faydalı geliyor kulağa. Ben olsam MAt. İStatistik'i seçerdim herhalde. Diğerleri farklı derslerin içerisinde belli bir derinlikte işleniyor.
Muhtemelen bir sonraki sene Topoloji dersi de alacaksın. Bu yüzden Metrik Uzaylar dersini seçmeni tavsiye ederim. Böylece Topoloji dersinde sana lazım olacak bazı temel kavramları önceden tanımış olursun.
Genelde bankacılık, çeşitli finans kuruluşları gibi yerlerde çalışmak isteyen arkadaşlarım matematiksel istatik almak istediklerini ilerde işlerine yarayabileceğini söylüyorlar fakat ben akademik alanda ilerlemek istiyorum o yüzden biraz kararsız kaldım açıkçası.
@murad.ozkoc evet hocam topolojiyi gelecek yıl alacağım, tavsiyeniz için teşekkür ederim umuyorum ki faydasını göreceğim

Martin Bohner, Gusein Guseinov ve Allan Peterson tarafından yazılmış olan 

Introduction to the Time Scales Calculus

başlıklı kitap Zaman Skalası için temel bir kitaptır. Bu kitabı inceleyebilirsiniz.

20,210 soru
21,737 cevap
73,302 yorum
1,910,456 kullanıcı