Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
497 kez görüntülendi
Serbest kategorisinde (126 puan) tarafından  | 497 kez görüntülendi

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Tabi ki halkli degiller. Ama kendilerince urettikleri bir mantik var ve sistem zaten fen fakultelerini harcarken hocalarda buna tuz biber ekiyor. Iyi puan yapan ogrencinin fen fakultesine gelmesi gerekirken egitim fakultesine gidiyor. Ama gozden kacirilan kisim egitim agirligin farkli olmasi. suan fen fakultelerine yerlesen ogrencilerin baraji gecmeleri yetiyor ama bolumu bitirmeleri icin bu vasat durumlari yeterli olmuyor. Sonra isyan eden hocalarina lanet okuyan ogrencileri goruyoruz etrafimizda.
 Bu kucuk bir ornek benim gozlemledigim ve kendimce en buyuk sorun olarak gordugum.
Eger hayal kuruyor, dogayi algilamaya calisip otesini merak ediyorsan, matematikten zevk aliyorsan hic dusunme matematik oku. Ama sonunda formasyon alip ogretmen olmak icin degil gercekten matematik yapmak icin oku.
Sahsim adina tek tercihim matematikti ve asla pisman degilim. Iyiki bu bolumu hedefleyip suan hedeflerim dogrultusunda ilerliyorum. ;)
Nacizane tavsiyemdir. :)
(1k puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme

(Hitaplari genel alalim lutfen) 

Para kazanilmaz demiyorum ama para kazanmak icin okunulacak bolum degil. Amac para degil ise:

Sabahtan aksama kadar karisanin olmasa bile kafan bir asker ya da polis kadar da rahat olmayabilir: hani derler ya bazi mesleklerin gecesi gunduzu yok diye, bunun uykusu, wc ihtiyaci bile olmayabilir. Yani rahat bir meslek de degil. Tabi burda isini rahat rahat da yapabilirsin, lakin oyle de sadece bilgili fakat hobi olarak matematigi devam ettiren biri olursun.

Ha, eger matematigi seviyorsan, ben omrumu bu yolda devam ettirecem dersen baska bir bolume de gerek yok. Tabi fizik alaninda da matematik var, muhendislikte de, hatta coguna alakasiz gelen bioloji ile de. Yani ozel bir alan secip onun matematigi ile de ilgilenebilirsin.

Hocan icin demiyorum lakin sunu da sormak lazim: o kisinin su konumdaki hedefi nedir abaca? ya da onune sinirsiz imkan verilse hedefi ne olurdu? Bi bakmak lazim konusan kisinin hedefi nedir diye. Yol gosterecek kisiyi de secmek lazim. 

(25.3k puan) tarafından 
20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,761 kullanıcı