Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
305 kez görüntülendi
Neden bizde de yabancı kaynaklardaki içeriğe paralel Matematiksel Mantık üzerine kitaplar yok ? "Temel Matematik" yada" Soyut Matematik" başlığı altında yazılan bütün kitaplar sadece önermeler mantığıyla (propositional logic) sınırlı kalmış durumda. Hatta felsefi mantıkla o kadar kol kola ilerliyorlar ki (haliyle) bazen kaynağın hangi bölüm tarafından basılmış olduğuna bakarak ayırt edebiliyorum. Ve görünen o ki formal bir dil kullanmada ( ki Meta-dil obje-dil arasındaki farkı göstermek amaçlı) çok titizler. Peki biz bu alanlarda neden kendi çalışmalarımızı göremiyoruz yada en azından iyi bir kaynağın iyi bir çevirisi neden bulunmuyor ? 
Serbest kategorisinde (37 puan) tarafından  | 305 kez görüntülendi

Mâalesef piyasa koşulları herşeyi belirliyor! Bunu aşmanın en etkili yolu, üniversite yayınlarının çoğalmasıdır, zannımca.

Piyasada çok satanlar, bol örnekli az lâflı, aslında kitap hüviyeti olmayan şeyler...

Bu soruyu hiç çekinmeden temel bilimlerin tamâmına teşmîl edebiliriz! Klâsikleşmiş hangi Matematik Analiz, Fonksiyonel Analiz, Reel Analiz, Topoloji, Diferansiyel Denklemler, İntegral Denklemler kitabı dilimize çevrilmiş ki? (Fizik'te de hangi Klâsik Mekanik, Kuantum Mekaniği, Elektrodinamik, İstatistik Mekanik, Katıhal Fiziği vs kitabı tercüme edilmiş ki?!) 

Elimizde en temel kaynakların bile çevirisi yok! Mâalesef herşey para! Üniversitelerin ise bu alanda yaptıkları neredeyse hiçbir şey yok... Yazık! 

20,210 soru
21,737 cevap
73,304 yorum
1,912,409 kullanıcı