Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
399 kez görüntülendi

Topraklanmış bir iletken küresel kabuğun yarıçapı R dir ve merkezinde bir elektron vardır.Bu elektrona çok küçük bir hız veriliyor.Elektron x=aR yol aldığında hızı ne olur?  (soruda a yerine yanlış bilmiyorsam eta harfi vardı fakat o harfi yazamadığımdan a dedim.zaten önemi yok.)

Lisans Teorik Fizik kategorisinde (60 puan) tarafından 
tarafından düzenlendi | 399 kez görüntülendi
merkezde elektron varken mi kabuk nòtr yoksa basta notr sonra mi e konuluyor. Zaten 2 durumda da kabukta bir induklenmis elektrik alan olusacak bundan dolayi olan farka gore yazacagiz filan falan. Siz neler denediniz ve bu soru hangi seviyede, image mirror charge de kullanilabilir ayni sinir kosullarinda laplace denkleminde etc.

açıkçası pek bir fikir yürütemedim.son zamanlarda olimpiyat sorularına merak sardım.bazı soruların (tübitak olimpiyatları)çözümlerini kendim bulamadığımda araştırıp  çözümünü eğer birileri yapmışsa bakıp öğreniyorum fakat bu soru 2018 bilim olimpiyatında çıkmış cevabı var fakat çözümü yok.

kısaca cevap hakkında fikir yürütmek için neleri düşünebilirim bu konuda yardımcı olunursa sevinirim yada anlaşılır bir şekilde çözümü verilirse memnun kalırım. 

20,206 soru
21,731 cevap
73,293 yorum
1,894,071 kullanıcı