Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
455 kez görüntülendi

Eskiden kalma şöyle bir bilmece vardır: Bir kaşif bir mil güneye yürür, döner ve bir mil doğuya yürür, tekrar döner ve bir mil kuzeye yürür. Sonunda kendini başladığı yerde bulur. Orada bir ayıyı silahla vurur. Bu ayının rengi nedir? Gelenksel cevap Beyaz dır, çünkü kaşif Kuzey Kutbu'nda yürümeye başlamış olmalıdır. Ama kısa bir süre önce, birisi, Kuzey Kutbu'nun geçerli şartları sağlayan tek başlangıç noktası olmadığını keşfetti! Yeryüzünde,sırasıyla, bir mil güneye, bir mil doğuya ve bir mil kuzeye yürüdüğünüzde kendinizi başladığınız noktada bulacağınız başka bir nokta aklınıza geliyor mu?

Orta Öğretim Matematik kategorisinde (467 puan) tarafından  | 455 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Yeryüzünde Kuzey Kutbu'ndan başka bir yer var mı ki buradan sırasıyla bir mil güneye, bir mil doğuya ve bir mil kuzeye yürüdüğünüzde kendinizi başladığınız yerde bulun.? :)

Evet aslında sadece bir yer bile değil , sınırsız sayıda yer var! Güney Kutbu'nun 1+1/2pi mil (yaklaşık 1.16 mil) den çok az daha fazla uzağından çizilen bir çember üzerindeki herhangi bir noktadan başlayabiliriz verilen ölçünün ' çok az daha fazla' oluşu dünyanın eğiklik düzeyini hesaba katmak için.Bir mil güneye yürüdükten sonra, bir sonraki bir mil doğuya yürüyüşünüz sizi kutuo çevresinde tan bir çember çizmenize neden olacak ve oradan bir mil kuzeye yürüyüşünüz sizi başladığınız noktaya geri getirecektir. Böylece, Güney Kutbu'nda çizilmiş yaklaşık 1.16 millik bir çapa sahip çember üzerindeki sınırsız sayıdaki nokta sizin başlangıç noktanız olabilir.Ama hepsi bu değil evet sizin fikirleriniz neler?

(467 puan) tarafından 

Başka çözümler de var.

Güney kutbuna çok yakın, 1 mil güneye gittikten sonraki 1 millik doğuya yolculuk (güney kutbu merkezli bir) çember etrafında (1 tur yerine) 2 tur, 3 tur vs olacak şekildeki noktalar da var.

Evet hocam katılıyorum çok haklısınız fikriniz için teşekkürler.

20,206 soru
21,731 cevap
73,293 yorum
1,894,165 kullanıcı