Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
603 kez görüntülendi

Aya gerçekten ayak basıldımı ? ve ayın karanlık yüzü ?

-güzel bir başlık olabilir.

Serbest kategorisinde (1.3k puan) tarafından 
tarafından yeniden gösterildi | 603 kez görüntülendi
bakıyorum şimdi..sağol kubilay.

Bu tarz sorulara icerik katmadan sormuyoruz. Yani fiziksel bir veri olur. Bu sekilde gitmek nasil mumkun oldu diye sorabilirsiniz.

http://www.gizli-dosya.com/2014/05/aya-gercekten-gidildi-mi.html

şuradaki bayrak dalgalanması çok saçma geldi.hava yok bomboş .ve rüzgar oluşmuş..diğerleri için hiçbişey söylemek istemedim.gölge sağa düştü bilmem ne...ruslara piskoljik baskı olarak yapıldığını bende düşünüyorum...ama stüdyo fail :)

daha bilimsel olursak???

daha bilimsel bişey bende yok.amacım bu sorunun burda sorulmuş olarak kalması..

Ben de bunu bırakayım buraya.

http://www.evrimagaci.org/fotograf/83/3933

Bu konuda iki görüş mevcut.Hangisine inanırsınız bilmem,fakat bir fikir oluşturmadan önce o günün şartlarını bilmekte fayda var.
Rusya ve Amerika arasındaki Soğuk Savaş döneminin önemli bir parçası olan Uzay Yarışı dönemi vardır.Rusya, Sputnik 1 uydusunu uzaya yollar ve Uzay Yarışı başlar.Daha sonra uzaya sonda gönderme , insan gönderme gibi işlerle Amerika'yı Uzay Yarışı'nda inkar edilemez bir şekilde geçmiştir Rusya.
Amerika da , Ay'a insan yollar.Haliyle Uzay Yarışı'na son noktayı koymuş olur bu hamleyle.Şimdi farklı görüşleri tanıyalım ve görüşlerini destekledikleri argümanları inceleyelim.
1) Ay'a inişin doğruluğunu savunanlar
Aslında bunlar için çok fazla argümana gerek yoktur.Görüntüler , aya ayak basma anı ortadadır.Ayrıca bu görüş, Amerika'nın Soğuk Savaş ve Uzay Yarışı gibi itibar için son derece büyük öneme sahip olan bu hamle için kesinlikle bir yalan,oyun yapılamayacağını (bunun riskli olduğunu) düşünür.Stüdyoda çekildiğini Ruslar öğrenirse,bu onlar için çok büyük bir itibar kaybı demektir.O gün için de bu itibar kaybı hiçbir şekilde göze alınamaz,bu yüzden aya iniş gerçektir diye düşünürler.

2) Ay'a inişin yalan olduğunu savunanlar
Bu cephenin ise kameranın açısı , ışık yansımaları gibi birçok bilimsel argümanı vardır.Ayrıca, Uzay Yarışı'nda Amerika'nın aşikar bir şekilde geride kaldığından dolayı böyle bir hamleye başvurduğunu savunurlar.Konuyu detaylı bir biçimde öğrenip kendi kararınızı vermeniz için kaynaklar,
2) Aynı sayfanın İngilizcesi.Türkçesi çok sadeleştirlimiş, burada bir dolu görsel ve video bulunmakta.
------
Konuyu güzel bir biçimde özetlemiş olan , 3 bölümlük bir belgesel.İki görüşü de ayrı ayrı anlatmış.
-------
İçinde diğerine nazaran biraz daha fazla görsel bulunduran Türkçe bir video


20,200 soru
21,728 cevap
73,277 yorum
1,888,037 kullanıcı