Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
2.7k kez görüntülendi

Matematik öğretmenliği,matematik mühendisliği vb. değil.

Sadece matematik bölümü okumak hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Bunu hem mezun olduktan sonra ne iş yapıldığı nerelerde çalışıldığı,iş bulabilme imkanı ,matematik mühendisliği vb. bölümlerden farkını ve değişik yönlerden değerlendirmelerinizi bekliyorum.

Serbest kategorisinde (1.1k puan) tarafından  | 2.7k kez görüntülendi

 Öncelikle matematik, sanat, felsefe, müzik bunlar meslek değillerdir. Bunları okumak insana çok şey kazandırır. Bunlardan herhangi birini okuduktan sonra fizikçi de olabilirsin, baklavacı da. Sana kalmış.

Yorumunuz için teşekkürler.Anladığım kadarı ile matematik bölümü,ikinci bir alternatif gibi gözüme geldi.Başka bir mesleğe yöneldikten sonra (mesela bir mühendislik bölümü bitirmek) okunması daha sağlıklı gibi geldi yorumunuzdan sonra.

Ben hoca falan değilim, daha lisans öğrencisiyim. Düşüncelerim değişebilir. Bence hocalarla konuş. Matematik Köyüne git mesala.

Diğer matematik bölümlerinden farkını ve bölümün özelliklerini öğrenmek için sormuştum soruyu zaten, bir nevi meraktan yani.Bu sitede de matematik bölümü okumuş hocalar çoktur diye onların bilgilerinden yararlanmak istedim.Şu anlık sadece matematik bölümü yerine diğer matematikle alakalı dallar daha cazip geliyor

bende daha 12 sınıfım ancak sıteyı cok begendım , bayağı takıp edıyordum sonunda cesaret bulup kaydoldum, matematık okumak ıstıyorum hayatımı bu yolda ılerletmek ıstıyorum

Neden cesaret toplamanız gerekti anlamadım.Herkesin üye olabileceği bir matematik sitesi sonuçta.

Bende bir yorum ekliyim
Lisedeyken en buyuk tutkumdu matematik ozellikle bolumunu okumak neden matematik diye sorduklarin kimsenin beni anlayacagini dusunmuyordum ve onlara anlayabilecekleri en basit halinde evren bi matematik oyunu ve ben bu oyunu kurallarini bozarak oynayacagm universite sinavlarina girdim tercih yaparken matematiki ben bi meslek uzerine dusunmedigim bu isi zevk hobi ile yapacagimi fikrine kapildim  bunun icin hem matematik hemde meslegim olak bi muhendislik yazdim  suan ikinci sinifim ama  bu meslegi okuduguma pisman degilim ileri de sacece matematik demiyorum ama en guzel sekilde hayatimda yer olcak buna inaniyorum matematik bolumunu okuyabilirsin guzel sekilde okuyabilirsin ama para icin bunu kendine yapma hayatinda maddi bi degisiklik olmaz sana ve bize katacagi sey daha cok mutluluk

Matematikçi olmak istiyorsan, matematik bölümü oku. 

Matematik bölümünde öğreneceğin en önemli şey yukarıdaki cümlenin "matematikçi olmak istemiyorsan, matematik bölümü okuma!" anlamına gelmediği. Bu bölümden mezun olan herkes matematikçi olmuyor tabii ki. Belki mezun olup başka bir iş yapan biri cevaplar ne yapabileceğini.

Matematikçi olmak kolay bir iş değil. Çok çalışman gerekiyor. Ama baya havalı bir şey. Zira yüzyıllar boyunca insanlığın ortak bir şekilde ortaya çıkardığı bilgilere ucundan da olsa bir şeyler ekleyip senden sonraki nesillere aktarıyorsun.

Ben lisede matematik okumak istiyordum, okudum. Lisansta iken yüksek lisans yapmak istiyordum, yaptım. Doktora yapmak istiyordum, yapıyorum. Matematiksel araştırma yapmak istiyordum, yapıyorum. Sonrasında bir üniversitede iş bulup araştırmalarıma devam etmek istiyorum.

Zihinsel tatmin dışında en güzel yanlarından bir tanesi: takım elbise giymen gerekmiyor.

Yorumunuz için teşekkürler.

20,199 soru
21,725 cevap
73,270 yorum
1,885,745 kullanıcı