Answers posted by alpercay

195
answers
21
best answers
0 votes
cevaplandı 1 gün önce
Veya $P(x) $ polinomunu  $x$ ile çarpılıp $Q(x) =P(x) - xP(x)$   polinomundan da çözüme gidilebili
1 vote
cevaplandı 1 gün önce
Polinomun  ilk üç terimini   $x=3$  için hesaplayalım: $$1+3x+5x^2=1+2.3^3$$ buna dördüncü terimi
0 votes
cevaplandı 5 gün önce
$xy^{-1}.1+zt^{-1}.1=xy^{-1}yt/yt+zt^{-1}ty/ty$  $$xt/yt+zy/yt=\dfrac{xt+zy} {yt} $$
0 votes
cevaplandı 5 gün önce
$xz=yz$  olsun. $$x=x1=x(zz^{-1})=xz(z^{-1})=yz(z^{-1})=y(zz^{-1})=y$$   bulunur.
0 votes
cevaplandı 5 gün önce
$x=y$  olsun.  $$x=x1=x(zz^{-1})=(xz)z^{-1}$$ $$y=y1=y(zz^{-1})=(yz)z^{-1}$$ $$(xz)
0 votes
0 votes
cevaplandı 15, Mart, 15
Önceden  $0<1$ olduğunu kanıtlamıştık(bakınız). Eşitsizliğin her iki yanının negatif sayı ile
0 votes
cevaplandı 15, Mart, 15
Öncelikle iki negatif reel sayının çarpımının pozitifleri çarpımına eşit olduğunu kanıtlayalım.$$0=
0 votes
cevaplandı 15, Mart, 15
Her  $x$,  $y$   reel sayısı için  $$(x-y)^2\ge0$$  yazılabilir.Tamkareyi açarak  $$x^2+y^2-2xy\ge
0 votes
cevaplandı 15, Mart, 15
$x\lt y$  olsun. Önce eşitsizliğin her iki yanına  $y$  ekleyelim.$$x+y\lt 2y $$  olur. Şimdi de 
0 votes
cevaplandı 15, Mart, 15
$x+z=y+z $      olsun. $$x=x+0=x+(z+(-z))=x+z+(-z)=y+z-z=y+0=y$$  olur. Yani soldan sadeleştirme
0 votes
cevaplandı 13, Mart, 13
$y+x=y+z$ olsun. $$x=0+x=((-y)+y)+x =(-y)+(y+x)=(-y)+(y+z)=((-y)+y)+z=0+z=z$$ olduğundan soldan s
0 votes
cevaplandı 13, Mart, 13
$b+c\gt a$  ise $a+b+c=2s\gt 2a$     den istenen elde edilir. 
0 votes
cevaplandı 13, Mart, 13
$x.0=x.0+\overset{\text{etkisiz eleman}}0=x.\overset{\text{dağılma öz.}}(0+0)=x.0+x.0$  olduğunda
0 votes
cevaplandı 12, Mart, 12
$0<x$  eşitsizliğinin her iki yanını  $1/x^2$ ile çarparak istenen elde edilir.
0 votes
cevaplandı 3, Mart, 3
$a$  bir reel sayı,  $\delta\gt 0$  olsun. $\epsilon$  sayisi  $0\lt \epsilon\le1$ olacak biçimde al
0 votes
cevaplandı 22, Şubat, 22
İlgili bağlantıyı  inceleyiniz.
0 votes
cevaplandı 21, Şubat, 21
Sıkıştırma teoreminden $n$ sonsuza giderken limit alınarak $x=0$ olduğu görülür. 
0 votes
cevaplandı 21, Şubat, 21
Daha genel olarak $I_n=[a_n, b_n] $ aralıklar cümlesi bir iç içe aralıklar sistemi oluşturuyorsa
0 votes
cevaplandı 19, Şubat, 19
Şöyle ifade edelim o zaman: Diyelim ki $y=f(4x)=4x$  olarak verildi. Şimdi $x=1$ olduğunda $y=4$ o
...