Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
7.6k kez görüntülendi

image

Arkadaşlar bu iki soruda grafik çiziminde nasıl bir fark olacak? [-2,2] ye. Rica etsem bilen birisi ayrıntılı olarak grafik çizimini yapabilir mi? internetten yapmaya çalıştığımda tam değer fonksiyonu işareti olan iki kapalı parantezi bir türlü yapamadığım için çizdiremedim. onu da nasıl yapacağımı bilen birisi var ise şimdiden her iki sıkıntı için de çok teşekkür ederim 

Lisans Matematik kategorisinde (16 puan) tarafından  | 7.6k kez görüntülendi


Daha doğrusu öğrenmek istediğim şey yaptığım çözüm doğru mu? tam emin olamadım iki fonksiyon içinde grafik resimlerini alta atıyorum. Doğru veya yanlış demeniz bile yeterli olacaktır benim için.

image  

grafigin yanlis. fonksiyonun adi (ingilizcesi ) floor fonksiyonu


http://www.wolframalpha.com/input/?i=plot+floor(2x)

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Tam deger fonksiyonu nasil calisiyor onu anlaman lazim.. adi ustunde tamdeger yani butun reel sayilarin tam kismini aliyor.. $f( x)=\lfloor x\rfloor$     [0,1) arasindaki sayilar 0 olacak yani asagiya yuvarlanacak, ayni sekilde [1,2) arasindaki sayilar 1 olacak. Peki negatif sayilarda nasil olacak, ayni sekilde asagi yuvarlanacak, [-1,0)    -1 olacak. Buna ayni zaman da (ingilizcesi )step function da denir merdiven gibi oldugundan..

(2.9k puan) tarafından 
tarafından düzenlendi

Kitaptaki örneklere falan da bakıyodum galiba akşam akşam herşeyi çorba ettim, bu kadar niye saçma olmuş üzücü

20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,775 kullanıcı