Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
326 kez görüntülendi

A$=\{(x,0)|x\in R\}$ kümesi kapalıdır.

$ R^2$ hem kapalı hem açıktır.

yardımcı olur musunuz

Lisans Matematik kategorisinde (16 puan) tarafından  | 326 kez görüntülendi

Sizin dusunceleriniz nelerdir? Neler yaptiniz, neleri denediniz?

ne mi yaptim. math stack chatine yazdım direk cevapladılar :)

Biraz konusmaya devam etseniz burada da cevap alirdiniz, en azindan ben cevaplardim. Balik tutmayi ogretmek vardir. Kisa sureli yardimci olmaktansa uzun sureli yardimci olmaya calismak. Siz ne kadar vakit verip bir seyler yaparsaniz, o kadar ozumser ve ogrenirsiniz. 

Kapali olmak nedir? Acik olmak nedir? Bunlari bilmek lazim. Ben size bu sorunun cevabini vermektense ilk once bunlari bilin derim. 

Bunlari biliyorum derseniz. Bunu ifade etmenizi isterim. Yani bu tanima gore ugulamaya calsitim, fakat sonuca ulasamadim gibi.

Siz diyorum ama aslindan bunlar kendimden beklentilerim. Gorusler farkli olabilir. Buna da saygiliyim. 

Guzel soru sormak cevapta takildiginiz yere kadar getirmektir. Yazarken neden cozemiyorumu sormaktir. 
1) Tanimi biliyor muyum? Bilmiyorsam bu tanima bakmaliyim.
2) Tanimi biliyorum. Uygulayabilir miyim?
3) Tanima denk gelen yontemleri uygulayabilir miyim?

Bunlari sorarak kendiniz cevaplamali ve bi yerde takilmalisiniz. Insan bu bi yerde takilir. Bu kismi sormalisiniz.

Mesela, |A|=|B| oldugu gosterilmek isteniyor. Ikisinin grupsal yapilari olsun. Bu problemi belki aralarinda guzel bir izomorfizim tanimlayarak gosterebilirim. Bunu uygulayamam ve derim ki bu uygulanabilir mi? ya da hangi araclari kullanabilirim diye sorarim, hicbir fikrim yoksa.


"ne mi yaptim. math stack chatine yazdım direk cevapladılar :)" Thug Life stili bir cevap gibi geldi bana fakat yanlis anlamisimdir, fakat kotu yorumlamiyorum. Thug Life olsa da sorun yok acimdan. Fakat burada yapmak istedigimin/istenilenin kotu olmadigini anlatmaya calistim.

Hocam bu dediklerinize harfiyen katılıyorum. Ama bana lazım olan matematik (kpss) malesef cok üst düzey olmayan yüzeysel bir şey . Kaldi ki sorumun "neler yaptin" sorusunu sorduracak karmaşıklıkta bir soru oldugunu düsünmüyorum.

Normalde sorularimi yabancı sitelere de sorabilirim ama genelde buraya sormaya gayret ediyorum. Cünkü burası bildigim kadariyla Türkiye de tek ve bana göre gelişmesi gereken degerli bir olusum.

20,211 soru
21,737 cevap
73,307 yorum
1,915,142 kullanıcı