Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
447 kez görüntülendi


Orta Öğretim Matematik kategorisinde (7.8k puan) tarafından  | 447 kez görüntülendi

ama bayağı bir sadeleştirelim, tüm alınabilecek parantezleri alalım.

n^{n^n} ile {n^n}^n farklı şeyler. Mesela $3^27$ ile $27^3$ aynı değil. Ben bunu hiçbir zaman anlayamadım. Hangisinden bahsediyoruz?

$3^{3^3}=3^{27}$ mi? Yoksa $3^{3^3}=27^3$ mü? olarak düşünülmeli? Bence doğru anlaşılması için uygun yerlere parantez konulması daha iyi olacaktır.

heh işte en başta , buradan kafam "dumur"a uğradı,parantez olmadan sadece böyle oluyor.Bence bir parantez konmadan da anlaşılabilir, sanıyorum ,galiba.Eğer parantez yoksa $n^{(n^{n^n})}$ gibi düşünmek geriye kalan her şeyi açıklıyor mu, eğer baştan süphe varsa bu da yetmez üsteki nler için de parantez ıstenebılır, bu tür şeyleri nasıl açıklayalım koskoca dergılerde kıtaplarda parantez koymadan bu yazılıyor hangısını anlıyacagız, bunu yazarken kafam cok karışmıştı, hala karışık.

"Bence bir parantez konmadan da anlaşılabilir". Anlamadık işte. Eğer üçümüz aramızda anlaşabileceksek bir kural geliştiririz ya da genel geçer bir kural varsa o kurala riayet ederiz. Ben genel geçer bir kural bilmiyorum, belki vardır. Ama şimdi anlaşamıyoruz şu an.

anlaşmadıgımıza dair anlaştık o zaman .

Eğer bunun gibi herhangi bir gösterimden,iki kişi farklı sonuçlar buluyorsa ve her birinin düşünüşünde hata yoksa, bence bu üzerinde düşünülmeye değerdir. Ben de buna benzer çok yazılış gördüm. Demek ki üç veya daha fazla kuvvet yazımı için bir kural geliştirilmesine ihtiyaç vardır. Belkide bir kural var ama bizler bilmiyoruz.

20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,851 kullanıcı