Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2.1k kez görüntülendi


Orta Öğretim Matematik kategorisinde (581 puan) tarafından  | 2.1k kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Turevini incelersek $$5ax^4+3bx^2+c \ge c >0$$ olur ve dolayisi ile fonksiyon artan olur, bu da en fazla bir "gercel" koku olabilecegini soyler. Ayrica tek dereceli "gercel kat sayili" polinomlarin en az bir "gercel" koku vardir. Bu ikisi de tam olarak bir "gercel" koku oldugunu bize verir.

(25.3k puan) tarafından 

Gormemistim tesekkur ederim

Burada katsayilar net olmadigindan dereceyi kullandik. Diger soruda da kullanabilirdik.  Reel olmayan kok sayisinin cift olacagi kesin. Cunku reel kat sayili bir polinomun $z \in \mathbb C$ koku ise $\bar z$ de koku olur.

Reel olmayan kok sayisinin cift olacagini anladim ama kac tane oldugunu nasil buluruz? Bunu bulmak icin katsayilari bilmemiz gerekir mi, dereceye gore yorum yapabilir miyiz?

iste bu bize tek derecelilerin en az  bir gercel kokunun oldugunu soyler. Sonra da bu tarz yontemler ile tam sayisini da bulabiliriz.

Burada iki yontem kullanarak, bir adet gercel ve dort adet gercel olmayan kok oldugunu soylemis olduk. 

Evet simdi anladim tesekkur ederim:)

Peki ,karmaşık köklerin birbirinin simetrisi oldugunu   $a^2=K$, $a=\pm \sqrt{K}$ buradan anlıyoruz degıl mı başka sebeb yok?

@Anıl ın bahsettiği https://matkafasi.com/80523/teoremini-kullanalim-denkleminin-kokunun-oldugunu-gosterin linkindeki soru ve cevaplar soran kişi tarafından gizlenmiştir.

Biz de gizleyen kişiye teşekkür ederiz. Eğer vakit ayırıp uğraştığımız çözümleri kendinden başkaları da görebilseydi halimiz haraptı. İyi ki gizlemiş, sağolsun varolsun. Böyle insanlara her zaman her yerde ihtiyacımız var. İnşallah çok yükselip birgün ülkemizi yönetecek konuma erişir.

Anıl kendi sormuş, kendi cevaplamış, kendi gizlemiş :)
Yönetim kuralları kendi koyup kendi çiğniyor. Cevaplı soru gizlemek nedir, Anılllll?
Bereket versin ki soruyu gizleyeni çok nazik eleştirmişim :)) Allah iyiliğini versin @Anıl.
:) ya neden gizledigimi bilmiyorum ama biri açmış eğer gizli idiyse, haklısınız cevaplı soru gizlemek ayıp, özür dilerim.
20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,884 kullanıcı