Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
367 kez görüntülendi

Bir kablo olsun elimizde ve o kablo internet kablosu olsun ben o kablonun herhangi bir yerinden kesip acaba en az ne kadar hızla birleştirirsem yinede internetim olur.

Serbest kategorisinde (71 puan) tarafından 
tarafından düzenlendi | 367 kez görüntülendi

tam anlamadım ama anladıgım kadarıyla bir şeyler üfürüyim.

Veri sürekli elektronlarla iletiliyor (ışık hızı kadar degıl ama ışık hızına çok yakın hızlarda) veri iletiliyor iletilmesine ama o verinin içindeki bilgilerin verimliliği çok az oldugunda ınternet yavaş, aynı hızda ama veri verimi yuksek oldugunda bız ona hızlı dıyoruz,bu ek bilgiydi.

Nekadar veri gelmediğinde internet kesiliyor onu bilmiyorum(Çünki internet kablosunu kessek dahi belirli bir süre için bilgisayar hala sabır ediyor veri belki gelir diye)Ama teorik takılırsak,ışık hızında bile birleştirirsek her zaman bir miktar elektron kestiğimiz noktada öbür tarafa iletilemeyecek ve internetimizi hiç bir zaman kurtaramayacağız,tabii eğer kestiğiimiz ve birleştirdiğimiz an sağ tarafa geçecek elektron bizim hızımıza yetişemesse o zaman internete bir şey olmaz.(ışık hızı çok muazzamdır ama malesef sınırlıdır ve yapacagımız tüm hamleler ışık hızından daha büyük olamaz.)

internet hemen gider,vede birleştiremessiniz.içinde 50 tane ince kablo var,kolaymı öyle :}

Bu bir elektronikçinin belkide daha iyi cevaplayacağı bir soru gibi.Ama amaç düşündürmeyi (beyin fırtansı yapmak amaçlı ise, ne demek se!) sağlamak ise ben de kendi düşüncemi şöyle belirteyim. Bu kabloda normal zamanda bir birim bilgi, bir birim sürede(t),bir birim mesafeye iletilsin. Siz eğer $t$ den daha küçük bir sürede bu kablo kesme ve doğru iletim için ekleme işlemini hatasız tamamlarsanız. Bence veri iletiminde bir kesinti hissedilmez. Ama gerçekte mümkün olabilir mi? Asıl tartışılması gereken insanlık bu teknolojik seviyede mi?

Dediğiniz gibi Mehmet hocam, teorik takılıyoruz beyin fırtınası yapıyoruz(üfürüyoruz :):) ).
Şu teklonojide bence de mümkün değil gibi.


20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,916 kullanıcı